Deze drie startups staan in de finale van de MarTech Startup Awards

Deze drie startups staan in de finale van de MarTech Startup Awards

This article will take you 2 minute(s) to read

Elke beroepsgroep heeft tegenwoordig een startup-award, dus kan het MarketingTechnology2015 congres niet uitblijven. Op 1 december kronen zij de beste startup op het gebied van marketing technologie bij de Martech Startup Awards. Van de 21 startups zijn alleen Relay42, Sagent en VisualFabriq nog over voor een plekje in de finale. De winnaar wordt op 1 december door het publiek gekozen.

Relay42 en Sagent

De toekomst van de marketing ligt in ieder geval in big data, als we de keuze voor de drie finalisten een indicatie is. Amsterdamse startup Relay42 specialiseert zich in ‘tag & datamanagement’. Met hun platform willen ze alle contactpunten met een klant, op elk apparaat en in elke afzonderlijke situatie, samenbrengen om zo een overzichtelijk beeld te creëeren. Geavanceerde analytics om uiteindelijk de verkopen op te schroeven, zo gezegd.

VisualFabriq

Het eveneens Amsterdamse VisualFabriq geeft bedrijven zo helder inzicht in hoe ze hun promoties en acties het beste kunnen timen en vormgeven. Sagent, eveneens gevestigd in Amsterdam, helpt online retailers hun aanbiedingen te personaliseren aan de hand van individuele voorkeuren en gewoontes van de klant.

Vakjury en publiekskeuze

Alledrie de martech startups zijn door een vakjury gekozen uit alle inzendingen. “We hebben gekeken naar de mate waarin we overtuigd werden van de innovatie van de inzendingen”, licht juryvoorzitter Willen Sijthoff (Sijthoff Media Groep en eigenaar Adfo Groep) toe. “Dat wil zeggen welk probleem wordt er opgelost en welke tractie is er inmiddels. De jury heeft zich daarbij laten leiden door de informatie en feiten die de bedrijven in kwestie hadden aangereikt.”

Oorkonde en cheque

Andere juryleden waren Niels van Aalten (Partner Technology Fund Holland Venture) en Sander van der Blonk (managing partner CRUX). De finalisten krijgen op het congres een podium om hun startup te pitchen. Het publiek kiest uiteindelijk de winnaar, die krijgt een oorkonde, marketing advies van CRUX Digital en een mediacheque van Adfo Groep, ter waarde van €25.000.

Voor het eerst uitgereikt

De MarTech Startup Awards worden dit jaar voor het eerste uitgereikt. Hij is in het leven geroepen om de makers van software op het gebied van marketing, commerce, CRM en analytics erkenning te geven. Het MarketingTechnology2015 congres wordt op 1 december in Maarssen gehouden.

Foto: VisualFabriq

Leave a Reply

*