Met de startup Networktables zit je aan tafel met de juiste mensen

Met de startup Networktables zit je aan tafel met de juiste mensen

This article will take you 4 minute(s) to read

Op elke conferentie staat het bol van de nieuwe ideeën, creativiteit en interessante mensen. Toch vallen er tijdens de lunch ongemakkelijke stiltes, omdat de verkeerde personen bij elkaar aan tafel belanden. Met de lancering van de online tool Networktables is dat verleden tijd. Het laat je van tevoren al zien wie waar gaat zitten en met welke reden, zodat je altijd aanschuift bij de juiste mensen.

De juiste mensen ontmoeten

Op een conferentie is iedereen op zoek naar de juiste personen. Om die te vinden zijn er deelnemerslijsten en apps te downloaden, maar in de mensenmassa blijft het een zoektocht. Inspirerende ontmoetingen en diepgaande gesprekken zijn schaars, want vaak eindig je achteraan in de rij met je visitekaartje.

Mensenmassa

Volgens Matthijs Otto (24) is het plaatsnemen aan tafel het uitgelezen moment om echt even te gaan zitten en je verhaal te doen bij degene die je zoekt. Maar in de mensenmassa eindig je bijna altijd in een gezelschap dat elkaar niets te zeggen heeft: “Aan een volle zaal met verschillende tafels stelde ik laatst de vraag wie er op dat moment bezig was met ‘Deeleconomie’. Wat bleek? Er waren er zeven, maar ze zaten allemaal aan verschillende tafels.”

Online tafel kiezen

Dat moet anders kunnen. Als je online je vliegtuigstoel kan kiezen, waarom dan ook niet je ‘netwerkstoel’? Otto heeft online een systeem gecreëerd – Networktables – dat dit doet. Mensen kunnen, voordat het evenement begint, een tafel en een stoel kiezen voor tijdens een lunch, diner of vergadering. Dit zorgt ervoor dat die mensen weer die iets te bespreken hebben, dat rustig onder het genot van een hapje eten kunnen doen.

Hoe werkt Networktables?

Het werkt simpel. Bij aanmelding voor een conferentie ontvangt iedereen een e-mail met daarin een link naar de Networktables-website. De bezoeker krijgt hierop een overzicht te zien van de tafels met verschillende gespreksonderwerpen en/of interessante hoofdsprekers die het gesprek leiden. Je ziet hoe mensen heten, hoe ze eruitzien en wat hun achtergrond is. Op het moment dat iedereen het overzicht heeft van wie waar komt te zitten, is ook iedereen verzekerd van een goed gesprek.

png;base64d83952145d8823fa

Uit handen

Networktables neemt alles voor de organisatoren uit handen. Het stuurt e-mails ter herinnering als iemand nog geen stoel heeft gekozen, geeft mensen de mogelijkheid anderen uit te nodigen via sociale media, en biedt een zoekfunctie waarmee mensen met dezelfde interesses makkelijk kunnen worden gevonden. Wil je bij ‘Matthijs Otto – Founder Networktables – Table 3’ aan tafel, of liever bij ‘Sofie Willemsen – Journalist – Table 5’?

Eat To Meet

Het concept van Networktables komt niet uit de lucht vallen. Otto is begonnen met de website Eattomeet.com. Onder die naam kunnen mensen ook tafels organiseren met onbekenden, maar dan in restaurants in grote steden. Zo kan iedereen die van lekker eten, interessante mensen en goede gesprekken houdt een verrassende ontmoeting hebben in zijn of haar stad. In verschillende restaurants in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Barcelona zijn zo al 350 mensen samengebracht in 70 restaurants.

Grote evenementen

Toen zakelijke partijen op Otto afkwamen omdat zij de software wilden gebruiken bij grote evenementen, ontstond eigenlijk pas het zakelijke Networktables. Ook dit systeem heeft zich al bewezen. Bij de European Young Leaders conferentie in Brussel en bij een Innocos Cosmetics Conference in Rome hebben deelnemers hun eigen stoel mogen kiezen.

Enviromental-tafel

Otto mocht zelf plaatsnemen aan de ‘Environmental’-tafel in Brussel: “Er zat een echte fanatieke environmentalist aan tafel. Als die ergens anders had gezeten, had die lang niet zo’n leuke avond gehad.” In Rome viel meer mensen op dat het werkt als mensen hun eigen stoel kiezen. Bij de afsluiting van het evenement werd Otto (24) meteen benaderd door de organisator van een ander evenement met de vraag: “Hoe krijg ik dit ook?”

Ook voor je bruiloft

De ambities van Networktables zijn groot. Niet alleen de lunches van een conferentie, maar ook de tafelbezetting bij een bruiloft, een business-meeting of een ander groot evenement kunnen volgens Otto zo geregeld worden: “Het enige wat je eigenlijk nodig hebt, is een tafel en de juiste mensen.”

Deze blog verschijnt in het kader van Sharing Week. In samenwerking met klussendeelplatform Croqqer licht Silicon Canals tien startups uit de deeleconomie uit in artikelen en interviews.

Have something to say?! Feel free to comment!