Nederlandse startup Bundlin bundelt het mooiste van het web

Nederlandse startup Bundlin bundelt het mooiste van het web

This article will take you 4 minute(s) to read

Bundelen van content, services en foto’s is wel een ‘dingetje’ onder Nederlandse startups. Bundle bundelt foto’s, Bundles bundelt je wasjes, ZEEF bundelt links, Dashmote bundelt het web via image search. De Nederlandse startup Bundlin daarentegen laat je het mooiste van het web bundelen. Nick de Bruijn, co-founder van Bundlin, vertelt over hun public beta, vandaag op The Next Web Conference.

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Nick de Bruijn (25, business en concept), Peter Peerdeman (27, CTO) en Pim Verlaan (25, UX en concept). Met ons full service-bureau Lifely hebben we nog 7 man in dienst. Dit is niet ons eerste ‘probeersel’, wel voor het eerst dat wij een startup lanceren. Vandaag gaat Bundlin in public beta, met 1500 gebruikers. Opvallend is dat 20 procent uit VS komt, en gek genoeg 25 procent van de gebruikers uit India.”

Wat doet Bundlin?

“We gaan uit van het principe dat 10 procent van de internetgebruikers niet naar kattenvideo’s aan het kijken is of de Facebook timeline aan het doorscrollen is. Die internetters zijn onderzoek aan het doen naar hun hobby’s en andere zaken waar hun interesse ligt. Die interesse deel je wellicht met honderden mensen, maar die gedeelde interesse wordt nooit ‘gevangen’. Wij zijn daarom een platform gestart voor online finluencers die veel knowhow hebben, wij laten hen op een visuele manier content  laten delen, waaardoor ze een enorm mooie ‘experience’ kunnen neerzetten voor hun ‘followers’.”

Bundlin: The beauty of the web, bundled – Explanimation from Lifely on Vimeo.

 

Waarom zouden ze dat doen?

“Het patroon bestaat al. Wij verzamelen content op Delicious, Pinterest, Twitter of Pocket. Maar wat is nu de waarde dat je dat doet? Je krijgt misschien tien minuten aandacht op Twitter, daarna is de waarde van de gedeelde content voor eeuwig verloren. Als je een blog over een bepaald onderwerp schrijft, blijft het 24 uur bovenaan, daarna zakt het weg. Terwijl ook die content enorm veel waarde heeft, ook over vijf jaar. Het vasthouden van content die fantastich is – de pareltjes op het internet – dat is waar Bundlin over gaat. Het is in feit een curatieplatform, doordat het er enorm gelikt uitziet,willen wij dat je in je onderbewustzijn al bezig bent content te cureren.”

Je hebt Miwi, Dashmote, ZEEF ik kan zo al drie Nederlandse startups noemen die ongeveer hetzelfde doen. Hoe onderscheiden jullie je?

“Wij gaan van effort naar reward: hoe krijg je met zo min mogelijk moeite een maximaal resultaat? Als je al die platformen goed bekijkt, zegt het woord platform al genoeg. Je moet daar enorm in investeren, met een pagina op ZEEF ben je dagen bezig. Bundlin doet ook aan content curatie, maar wij willen aansluiten op je dagelijkse patroon op het internet. Op dit moment kun je nog niet automatisch vanuit social mediaplatforms cureren, maar dat is een van de features die bovenaan de lijst staat, naast een Chrome-plugin. Op dit moment moet je dus nog wel zelf delen. Wij zijn eerder de hub vanwaaruit de discussie ontstaat. Je conversatie gaan we niet verplaatsen, die vindt bijvoorbeeld plaats op Twitter.”

bundlin

Hoeveel funding hebben jullie?

“Uit Lifely hebben wij 65.000 euro geïnvesteerd. Wij zoeken naar ongeveer 400.000 euro (pitchdeck), om de user experience nog meer solide neer te zetten en om betaalde partnerships aan te gaan met influencers.”

Hoe ga je dan geld verdienen?

“Dat is een langetermijnstrategie. Daar willen wij nu niet de nadruk op leggen, eerst willen wij het grote probleem oplossen tussen mensen en content. Als je het mij vraagt, is dat het volgende miljardenproduct. Om over een verdienmodel te praten, is nu nog te voortijdg. Maar denk aan zaken als brandend content, affiliate integratie, of subscriptions zoals Twitch. We hebben het gevoel dat wij bezig zijn met iets dat groots moet worden. Als wij daar nu al een rem op zetten met een verdienmodel, killt dat ons kindje.”

Foto boven en onder, links Nick de Bruijn.

Leave a Reply

*