Nederlandse startup Pub’hed wil designwereld disrupten

Nederlandse startup Pub’hed wil designwereld disrupten

This article will take you 3 minute(s) to read

De creatieve- en design-industrie lijkt van de buitenkant hip, maar werkt voor een groot deel nog altijd op dezelfde, conservatieve wijze. De Nederlandse startup Pub’hed wil daar verandering in brengen. Op hun platform kunnen amateurs en semi-pro’s eenvoudig zelf visuele uitingen maken. Nu is de startup in closed bèta: Pub’hed blijft dus voorlopig alleen toegankelijk op basis van beschikbaarheid en uitnodiging. 

Pub’hed ‘disrupts’ design

Pub’hed leent zich voor het maken  van social media posts, afbeeldingen voor presentaties of gedrukt promotiemateriaal. Door grafische ontwerpers en dure software uit het proces te snijden, wil Pub’hed kosten besparen voor de gebruiker. De startup uit Haarlem richt zich met name op (social media) marketeers, communicatieprofessionals, bloggers en MKB-ers.

Positieve reacties

Co-founder Jeroen de Rooij is al eerder actief geweest met ondernemingen in telecom (de MVNO Baron) en retail (onder andere testwinkel Modern). De Rooij: “Voor de opstartfase heeft Pub’hed (afkorting van ‘Published’) een klein maar ervaren team opgezet en met gezonde spanning kijken we er naar uit het platform in de komende weken wereldwijd uit te rollen. De eerste reacties op de bètaversie zijn positief en we verwachten dat de definitieve versie in de komende zes weken live zal zijn. Met de meest uitgebreide functies voor het creëren van visuals op touch-screens zien wij een glansvolle toekomst voor Pub’hed.”

Responsive design

Door zich te registreren voor het web-based Pub’hed platform kan iedereen, snel en gemakkelijk, visuele uitingen creëren. De interface van Pub’hed is multi-touch en het design is responsive – het werkt dus ook lekker op mobiel en tablet. Uiteraard werkt het internet-based platform ook gewoon op desk- of laptop.

Leercurve

Persoonlijk vond ik de leercurve nog wel redelijk steil: je moet je wel even verdiepen in hoe het werkt. Het is in mijn ogen dan ook meer geschikt voor de tech-savvy semi-pro, dan voor de alledaagse gebruiker die even snel iets wil maken, die is dan beter af met een applicatie zoals Over. De consumentenversie die in de toekomst gelanceerd wordt, zal een stuk eenvoudiger in gebruik zijn, belooft De Rooij echter. Die versie wordt over zes tot acht weken live gezet.

Internationaal gaan

Pub’hed wil snel internationaal gaan en dus onderzoekt de startup de mogelijkheden van samenwerking met strategische partners. Zo’n eerste deal is er al met Getty Images, een van de grootste stockfotografie-databanken ter wereld. Andere partnerships waar Pub’hed naar kijkt is het whitelabellen van de service en maatoplossingen bieden aan design-gerelateerde bedrijven, denk dan aan aanbieders van gepersonaliseerde wenskaarten of drukkers van promotiemateriaal.

Verdienmodel

Pub’hed is vooralsnog volledig gefund door de aandeelhouders met 250.000 euro aan startkapitaal. Het verdienmodel is gebaseerd op abonnementen, die gaan waarschijnlijk vanaf zeven euro per maand kosten, en de verkoop van images via credits, tegen lagere tarieven dan je rechtstreeks direct bij bijvoorbeeld Getty Images krijgt.

Aanmelden voor de bètaversie van Pub’hed via de website.

Leave a Reply

*