Nederlandse startup Revisely helpt docenten met nakijken

Nederlandse startup Revisely helpt docenten met nakijken

This article will take you 3 minute(s) to read

Het Nederlandse onderwijs is klaar voor disruptie, bewijzen home grown startups als Squla, StudyTube, StudyFlow en eFaqt.  De Nederlandse edtech startup Revisely, die recent nog 100.000 euro heeft gewonnen bij de Europese mobile startups-accelerator Impact, lanceert deze week tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT 2015) een applicatie die taaldocenten aanzienlijk tijd bespaart bij nakijken.

Huiswerk-app Revisely

Revisely is niets anders dan een app om huiswerk na te kijken. Een docent talen op de middelbare school is gemiddeld 300 uur per jaar kwijt aan het nakijken van teksten. Tegelijkertijd is er een groeiend lerarentekort, waardoor de werkdruk voor docenten oploopt. Met de digitale nakijkapplicatie van Revisely is het ‘afgelopen met de stapels papier en onleesbare krabbels in de kantlijn’. De app ondersteunt taaldocenten binnen het voortgezet onderwijs bij het nakijken van schrijfopdrachten.

Nakijkomgeving

In de nakijkomgeving kan de docent zelf de teksten voorzien van observaties en feedback. Ook zoekt Revisely automatisch naar fouten op het gebied van spelling en grammatica. Vervolgens stuurt de docent de gecorrigeerde teksten terug naar de leerling voorzien van cijfer en duidelijke feedback in de kantlijn. Revisely bewaart en archiveert de opdrachten en houdt een voortgangsrapportage bij voor leerling, docent en schoolleiding.

152930-Revisely logo OK-283c4f-original-1420646313

Steeds slechter schrijven

Jo Ritzen, oud-Minister van Onderwijs en mede-initiator van Revisely: “Het geld dat we kwijt zijn aan de uren die docenten moeten nakijken, levert niet het gewenste resultaat op. Leerlingen schrijven steeds slechter. Hogescholen en Universiteiten hebben er last van en later ook het bedrijfsleven. Stel je voor dat je een sollicitatiebrief schrijft vol taalfouten? Dit probleem moet op de middelbare school aangepakt worden door betere feedback aan de leerling, daarna ben je te laat.”

UtrechtInc

Revisely, opgericht door Edward Nijgh en Peter Taverne en met CEO Jeroen Fransen aan het roer, is een startup voorgekomen uit de incubator UtrechtInc.  Eind december in Madrid heeft de startup 100.000 euro gewonnen bij Impact voor beste mobiele app. Revisely is één van de twintig startups die uit 846 Europese bedrijven verkozen zijn. Het geld van Impact is afkomstig vanuit een EU-fonds dat speciaal is gereserveerd voor mobile startups.

153663-IMG_8666-3df4cf-original-1421325319

Offline applicatie

Er staat nu al een Revisely web app klaar voor de vakken Nederlands en Engels. Revisely gebruikt de financiering om de applicatie dit jaar ook offline op tablets aan te kunnen bieden. “In de trein hapert de internetverbinding bijvoorbeeld nog wel eens, maar als je als docent dan toch je teksten digitaal voor je leerlingen wilt nakijken, kan dat binnenkort gelukkig ook gewoon”, aldus Mart van Eijk, docent Nederlands op het Rodenborch-College.

Revisely in het Spaans

Dankzij de Impact-award heeft Revisely nu ook contact gelegd met verschillende uitgeverijen om Revisely op de Spaanse markt te vertegenwoordigen. In een bètaversie biedt Revisely nu ook Spaans aan en er komen rap meer talen beschikbaar.

Leave a Reply

*