Nederlandse startup Revolve helpt muzikanten aan een awesome website

Nederlandse startup Revolve helpt muzikanten aan een awesome website

This article will take you 2 minute(s) to read

Muzikanten klagen regelmatig over hoe moeilijk het bestaan is. Maar het klagen over een hoe moeilijk je aan een awesome website komt, zou nu tot het verleden moeten horen. De Amsterdamse startup Revolve Music belooft dat muzikanten vanaf deze week binnen een paar minuten een website in de lucht kunnen hebben, compleet met de integratie van online (muziek)diensten die voor hen van belang zijn.

Spotify, Beatport en Soundcloud

Met Revolve kan elke muzikant of label een professionele website maken zonder kennis van programmeren. Integratie met diensten als Spotify, Beatport en Soundcloud maken het presenteren van muziek gemakkelijker. Revolve heeft verder diverse tools om muziek op websites te promoten en om een fanbase op te bouwen. Toevoegen van concerten kan gemakkelijk dankzij een database met duizenden concertzalen en clubs wereldwijd. Revolve neemt ook de hosting van de site op zich.

Isis & Ferreck Dawn

Inmiddels is er al een aantal bekende namen die een site hebben via Revolve, waaronder DJ’s Isis en Ferreck Dawn en zangeres Mirusia (foto boven). De website die muzikanten met Revolve kunnen bouwen, kun je volgens oprichter Marthijn Graafland het beste zien als een online hub voor de artiest. “Het publiek zit tegenwoordig zo verspreid over de diverse kanalen dat je iets wilt hebben waar mensen je weten te vinden en waar je alle informatie die de fans willen hebben kunt aanbieden.”

ID&T en André Rieu

Marthijn Graafland is afkomstig uit de muziekindustrie. Zo werkte hij eerder met ID&T en André Rieu. Naar eigen zeggen was hij samen met mede-oprichter Raymond Brekelmans op zoek naar een websiteplatform dat specifiek voor muzikanten geschikt was, maar konden ze niets vinden dat aan de eisen voldeed. Dus hebben ze dat zelf opgezet.

Abonnementen

Revolve Music is deze week officieel gepresenteerd en werkt op abonnementsbasis, beginnend bij € 10 per maand en oplopend naar € 20 per maand. Revolve Music heeft nog geen funding ontvangen, maar is wel druk op zoek.

Have something to say?! Feel free to comment!