Nederlandse startup VanChefs werkt aan doorstart; mogelijke overname door Chefplaza

Nederlandse startup VanChefs werkt aan doorstart; mogelijke overname door Chefplaza

This article will take you 1 minute(s) to read

Marktplaats voor koks en cateraars VanChefs werkt aan een doorstart en een overname door concurrent Chefplaza is in de maak. Tussen de oprichters van de bedrijven worden op dit moment gesprekken gevoerd. Welk bedrag er met een mogelijke overname is gemoeid, is nog onbekend.

Stekker uit VanChefs?

Anderhalve week geleden maakten de VanChefs-oprichters Lisanne Buik en Emma Veerhuis bekend de stekker uit het bedrijf te trekken. Buik: “We hebben in 2014 wel een goed jaar gedraaid en we groeiden gestaag, maar we zien er geen perspectief in om het zo groot te maken als wij dat zouden willen.”

Mogelijke overname

Donderdagochtend gaat Buik samen met Tim de Visser, CEO van Chefplaza, verder in gesprek over een mogelijke overname. Hoe deze er exact uit gaat zien willen beide partijen nog niet zeggen. De Visser: “VanChefs heeft het afgelopen jaar een sterke naam opgebouwd, waar een goede vraag naar was. Het is misschien een overweging om het merk ‘VanChefs’ verder te laten bestaan als unieke bedrijfscatering.”

Niet exclusief

Buik is niet exclusief met de Chefplaza CEO in gesprek. “Op dit moment zijn er nog meerdere mogelijke kandidaten. Maar daar wil ik verder niets over zeggen.”

VanChefs aanvulling voor Chefplaza

Volgens Chefplaza oprichter Tim de Visser zou een overname een aanvulling zijn. De Visser: “Zij hebben vooral grote, zakelijke evenementen, voor KMPG et cetera. Bij 90% van onze evenementen maakt een chefkok een diner bij mensen thuis.” Chefplaza is ook een marktplaats voor chefs en cateraars.

Leave a Reply

*