Nooit meer plannen: Delftse startup Calendar42 krijgt dik miljoen euro funding

Nooit meer plannen: Delftse startup Calendar42 krijgt dik miljoen euro funding

This article will take you 2 minute(s) to read

De Delftse startup Calendar42 heeft een miljoen euro aan seed funding ontvangen. Calendar42 biedt een softwareplatform, met bijbehorende apps, die het plannen voor particulieren en bedrijven grotendeels moet overnemen. De funding is afkomstig van informal investors en bestaande aandeelhouders. Wie er precies achter de funding zitten en om hoeveel het exact gaat, maakt de startup niet bekend.

Slimme agenda

Calendar42 is een spin-off van de TU Delft, waar het in 2011 uitmonde in echt bedrijf. De startup verenigt verschillende real-time gegevensstromen, laat daar algoritmes op los en verenigt dat met de planning van de gebruiker. Kort gezegd levert het een slimme agenda op, die altijd up-to-date is, hoezeer de realiteit ook aan je strakk planning zit te rommelen.

Zakelijk en developers

De makers bieden hun diensten op verschillende manieren aan. Zo kunnen grote bedrijven gecharmeerd raken van de ‘snelheid, efficiency, kostenreductie en een betere dienstverlening’ die de startup belooft. Organisaties als Aegon, Timing en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn daarom al met Calendar42 in zee gegaan. Voor zakelijke gebruikers geldt een abonnementsconstructie. Developers kunnen op het fundament van Calendar42 hun eigen oplossing bouwen.

iOS en Android

Ook particulieren kunnen gebruik maken van de slimme tijdsindelingen van de Delftse startup. De apps die ze aanbieden zijn gratis te downloaden voor iOS en Android. In de slimme kalender-app wordt bijvoorbeeld real-time verkeersinformatie meegenomen die is toegspitst op het vervoersmiddel dat de gebruiker het meest gebruikt. En er kunnen, zonder de app te verlaten, berichten gestuurd worden naar iemand waar je een afspraak mee hebt. Want ook al hoef je niets te plannen, je kan best te laat komen.

Naar het buitenland

Met de seed-funding van ruim een miljoen euro wil de Delftse startup de organisatie, de infrastructuur en hun C42 platform verder uitbouwen. Uiteindelijk moet daarmee ook een internationale uitrol gerealiseerd worden.

Toogethr en Plannerstack

Calendar42 is opgericht door Michel Boerrigter en Jasper Hartong. Inmiddels werkt er 14 man bij de startup. Eerder dit jaar namen ze de carpool-app Toogethr over. In 2014 zaten ze achter het initiatief om reisdata openbaar te krijgen via Plannerstack. Vorige maand ging de startup nog met twee prijzen aan de haal bij de Nederlandse EuroCloud Awards: die voor Best Business Case Private Sector, en de CapGemini publieksprijs.

Leave a Reply

*