Amsterdamse travelstartup Tiqets groeit met 3500 procent en scoort wederom miljoenen

Amsterdamse travelstartup Tiqets groeit met 3500 procent en scoort wederom miljoenen

This article will take you 2 minute(s) to read

Het lachen zal Luuc Elzinga, CEO van de Nederlandse traveltechstartup Tiqets, niet snel vergaan. Een jaar en een maand geleden haalde zijn ticketboekingsplatform bijna 1,5 miljoen dollar op, na een groei van 3500 procent kopt de rapgroeiende Amsterdamse club nog eens 4 miljoen dollar binnen. Investeerder die de lead neemt is Capital Mills, samen met Investion en andere – niet nader genoemde – partijen.

Investering in Tiqets

Tiqets biedt reizigers mobiele tickets voor attracties, musea en ander entertainmentsectoren in binnen- en buitenland. Met deze investering wil Tiqets verder versnellen, met een uitbreiding naar 14 nieuwe steden vóór het zomerseizoen. Een eerste uitbreiding staat later deze maand al gepland, met de steden New York en Praag. Daarna volgen onder andere Dubai, Berlijn en Kopenhagen nog voor de zomervakantie, aldus Tiqets..

Groei: 3500 procent

De Amsterdamse traveltechstartup groeide in 2015 naar eigen zeggen met meer dan 3500 procent, dankzij een dekking van Europese hotspots als Barcelona, Parijs, Rome, Londen en Amsterdam. “We groeien snel, want er is een enorme vraag naar een simpel platform om ‘instant’ kaartjes te kopen met mobiele toegang”, zegt CEO Luuc Elzinga (foto boven). “Het is onze missie om culturele bezienswaardigheden toegankelijker te maken. We helpen reizigers met onze technologie zo eenvoudig mogelijk naar binnen te komen. Elke dag krijgen we vragen van onze klanten om meer steden aan te sluiten.”

Capital Mills

Capital Mills bestaat krap een jaar, is een Nederlandse investeringsmaatschappij bestaande uit ervaren ondernemers en is gericht op startups in SaaS, gezondheidsstartups en vrijetijdsstartups.  “Tiqets heeft een unieke visie op mobiele toegangskaartjes en heeft de afgelopen jaren indrukwekkende resultaten laten zien. We zijn verheugd deel uit te maken van deze groei”, aldus Erwin van der Veen, partner bij Capital Mills. “Tiqets past perfect bij onze investeringsstrategie. Onze investering – samen met Investion en anderen – zal het bedrijf helpen nog sneller op te schalen.”

Have something to say?! Feel free to comment!