Ook STaR Engines krijgt miljoeneninvestering op #SBCDemoday

Ook STaR Engines krijgt miljoeneninvestering op #SBCDemoday

This article will take you 2 minute(s) to read

Het zijn niet alleen de heren van Avular en Manus Machina die een forse ronde wisten op te halen tijdens Startupbootcamp HightechXL Demoday (#SBCDemoday). Ook STaR Engines heeft vrijdag in het Evoluon in Eindhoven bekendgemaakt dat het een investering heeft opgehaald: 2 miljoen euro bij de Nederlandse angel investor Frans van Gils. De investeerder treedt volgens Sprout tevens aan als CEO van de slimme energie-startup.

Jerrycan

STaR Engines is opgericht om de STaR Technologie in een breed scala van producten toe te passen. Het eerste product is het STaR Portable Charging System, een draagbare batterijlader voor elektrische voertuigen, die je – net als een jerrycan – eenvoudig kunt meenemen. Daarmee kun je de batterij tijdens de reis opladen. Hiermee zal elektrisch rijden nog populairder worden, aldus de startup.

STaR Engines

STaR Engines is deelnemer aan de tweede editie van Startupbootcamp HighTechXL, een accelerator voor hightech-startups, gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven. Met hulp van mentoren (experts uit onder meer het bedrijfsleven en de academische wereld) worden de beste hightech-startups van over de hele wereld versneld klaargestoomd voor het op de markt brengen van hun product. Elf deelnemende startups toonden op de afsluitende Demo Day hun hightech-vindingen aan het publiek, waaronder investeerders uit China, de Verenigde Staten en Europa.

jerrycan star engines

Blij en trots

‘We zijn ontzettend blij en trots dat we deze deal al konden sluiten voor Demo Day,’ aldus Pim Bekking, oprichter van STaR Engines. ‘We zijn nu druk bezig de volgende berg te beklimmen: het bouwen van een demonstratiemodel en het inrichten van onze organisatie.’

Substantiële investering

‘STaR Engines is een perfect voorbeeld van disruptieve technologie die we groot willen maken,’ aldus mede-oprichter van Startupbootcamp HighTechXL Guus Frericks. ‘Dat het team al zo’n substantiële investering heeft voor Demo Day is een kroon op een bijzondere week, waarin we ons mochten presenteren aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, minister van Economische Zaken Henk Kamp, startup-ambassadeur Neelie Kroes en vandaag aan investeerders van over de hele wereld.’