Peecho’s cloudprint-platform haalt 7 ton aan investeringen op

Peecho’s cloudprint-platform haalt 7 ton aan investeringen op

This article will take you 2 minute(s) to read

Als je thuis een Rembrandt of Vermeer aan de muur hebt hangen ben je óf heel rijk, óf je hebt een printje besteld bij het Rijksmuseum. Dat laatste gaat dan via de diensten van cloudprinter Peecho. Vorige week haalde de Amsterdamse startup 700.000 euro aan nieuwe investeringen binnen.

Pixels naar print

Het Amsterdamse Peecho is vooral bekend vanwege de ‘print knop’, die hun klanten op de eigen website kunnen integreren. Via deze knop wordt hun digitale werk verbonden met een netwerk van printbedrijven die de pixels naar print kunnen omzetten. Zo transformeren ze digitale content naar bijvoorbeeld fotoboeken, rapporten, magazines of canvas prints. Peecho zorgt niet alleen dat de afbeeldingen geprint worden bij de dichtstbijzijnde drukker, maar verzorgt ook de check-out, de betalingen, de bezorging en de klantenservice.

Disney, Deloitte en Issuu

Op deze manier kan bijvoorbeeld het Rijksmuseum zijn 125.000 kunstwerken op de site aanbieden als hoge kwaliteit print, zonder zelf te hoeven investeren in print-faciliteiten. Andere klanten van Peecho zijn Disney, Deloitte en online tijdschrift-dienst Issuu. Er zijn inmiddels zo’n 5.000 bedrijven aangemeld bij Peecho, volgens de startup komen daar de laatste tijd ook steeds meer self-publishers bij.

Printforce als strategisch partner

De investering komt bij Nederlands drukkerijconcern Printforce vandaan, dat ook strategisch partner is van Peecho. Ook de het Amsterdamse Peak Capital en printmanagementspecialist Sumis doen mee. Peak Capital investeerde begin 2012 al eens samen met DHG Holding 7 ton in de Amsterdamse startup. Naar eigen zeggen wil Peecho de investering gebruiken om ‘haar propositie voor de longtail van uitgevers aan te scherpen en haar printnetwerk verder uit te breiden’. Er wordt dus geïnvesteeerd in nieuwe features in het printplatform. Daarnaast wil het bedrijf internationaal verder uitbreiden.

Europa en VS

Het in 2010 begonnen Peecho is opgericht door Martijn Groot en Sander Nagtegaal, die elkaar ontmoetten bij AlbumPrinter, een dienst die in 2011 voor € 65 miljoen werd verkocht aan Vistaprint. Met Peecho kunnen ze inmiddels terugvallen op een netwerk van printers en drukkers in een groot deel van Europa en in de Verenigde Staten.

Foto: Peecho founders Martijn Groot en Sander Nagtegaal

Leave a Reply

*