Zo zet startup Findcircles de vertaalbusiness op zijn kop

Zo zet startup Findcircles de vertaalbusiness op zijn kop

This article will take you 3 minute(s) to read

De startup-wereld is misschien niet aan landsgrenzen gebonden en met Engels kom je een heel eind. Maar als je internationaal gaat, loop je onherroepelijk tegen een taalbarriere aan. Gelukkig is er ook een startup om je daarmee uit de brand te helpen. Findcircles uit Leiden is een online platform waar freelance vertalers zichzelf kunnen aanbieden. Deze startup pitchte onlangs bij Social Media Club Amsterdam.

Rechtstreeks contact met vertalers

FindCircles is sinds maart dit jaar in de lucht. Op de site kunnen freelance vertalers zichzelf aanbieden in zogenoemde ‘circles’, en kunnen ze zelf hun tarieven bepalen. Mensen die op zoek zijn naar vertalingen, kunnen via de site met een paar klikken een heldere prijsopgave krijgen en een vertaling aanvragen. Vertaalbureau’s komen er niet aan te pas, er is direct contact met de vertaler. FindCircles pitched zijn idee op SMCAmsterdam, en krijgt ook het podium op SiliconCanals.

Hoe heet je, wat is je leeftijd en achtergrond en is dit je eerste startup?

Mijn naam is Ruben Cornelissen, ik ben 30 jaar oud, Japanoloog en marketeer. Dit is mijn eerste startup, ik heb ‘m samen met Frederik Spanhoff opgericht.

Hoe heet je startup? Welk probleem lost jouw startup op?

“De startup heet FindCircles. Wij zorgen ervoor dat je een professionele vertaling kunt regelen zoals het zou moeten in 2015. Bij FindCircles kiest de opdrachtgever gemakkelijk zelf de vertaler om de boodschap te vertalen. Kosten en deadline zijn allemaal vooraf afgesproken.

Wat hoop je te leren en heb je geleerd bij Social Media Club Amsterdam?

Ik heb veel geleerd! Elke sessie is op een bepaalde manier leerzaam, ik hoop ooit nog meer te leren over Social Media en SEO.”

Hoe zorgen jullie voor groei?

“We doen momenteel acquisitie op drie manieren: online (SEO, SEA), door telefonische acquisitie, en door netwerkevents.”

Welke les heb je geleerd tijdens het opzetten van je startup?

“Met alleen een goed idee kom je er niet. Een idee is niks waard als je er niet hard voor werkt.”

Wanneer verwacht je jouw eerste milestone te bereiken en hoe gaat deze eruit zien?

“De mijlpalen waar we nu op mikken zijn het behalen van onze omzetdoelen en uitbreiden naar het buitenland. We hopen dat het in het tweede of derde kwartaal zo ver is met beide.”

Welke problemen kamp je nu nog mee?

“Te geringe bekendheid. Mensen denken bij vertalingen eerst aan een vertaalbureau en weten niet dat het ook anders kan. Onze nieuwe manier van werken moet eerst bekender worden.”

Wanneer heb je een vervolginvestering nodig en hoe hoog moet deze zijn?

Dat is waarschijnlijk aan het eind van het jaar. Hoeveel? Dat is nu nog niet duidelijk.

Waar staat jouw startup over 5 jaar?

“Dan hebben we ons platform ingezet voor meerdere professionele diensten. Die hebben allen gemeen dat vraag en aanbod op een transparante en gebruiksvriendelijke manier bij elkaar worden gebracht via ons platform.”

Foto: Ruben Cornelissen, Findcircles

Leave a Reply

*