Pitch: REWEAR gaat voor de oneindige kledingkast

Pitch: REWEAR gaat voor de oneindige kledingkast

This article will take you 4 minute(s) to read

als het aan startup REWEAR ligt dan krijgt elke vrouw een eindloze kledingkast vol designerstukken. Hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen? Met behulp van diezelfde vrouwen. Marloes Pomp is founder van de nieuwe online fashion-community. Ze pitchte haar startup al op Social Media Club Amsterdam, nu ook op SiliconCanals.

Hoe heet je, wat is je leeftijd en achtergrond en is dit je eerste startup?

Ik ben Marloes Pomp, 34 jaar. Ik heb inmiddels 5 bedrijven opgericht. Digital Action bestaat uit grote IT/Innovatie trajecten binnen de overheid. Wie kust de OR wakker is een serie projecten rondom het moderniseren van medezeggenschap. Kooistra Jewelry is mijn sieradenlabel en Apps BV bouwt gespecialiseerde apps, waaronder apps voor laaggeletterden. Maar momenteel ligt de focus op REWEAR, een platform om designkleding te delen.

Welk probleem lost jouw startup op?

REWEAR is een online community waar vrouwen hun kledingkasten delen. Op REWEAR kun je je designer kleding en accessoires huren en verhuren. Zo creëren we samen een oneindige kledingkast voor elke gelegenheid.

Wat heb je geleerd bij Social Media Club Amsterdam?

Ik hoop vooral leuke mensen te spreken en verhalen te horen die mij weer inspireren.

Hoe zorgen jullie voor groei?

Wij hebben een wachtlijst met vrouwen die mee willen doen aan REWEAR. We starten met hen de eerste testen. Vervolgens zullen we diverse marketingacties opzetten om nieuwe vrouwen te werven. REWEAR is de goedkoopste en leukste manier om designerkleding te dragen. Dat zal zich ook vooral via-via moeten verspreiden.
Ook werken we samen met designers. Zij verhuren ook kleding via REWEAR. Hun netwerken zullen we ook inzetten om te groeien. Tot slot werken we samen met een groot aantal vrouwen die een groot netwerk in de fashionwereld hebben (hoofdredacteuren, bloggers, fotografen, fashionweek, etc). Met hen werken we ook diverse campagnes uit.

Wat heb je nog nodig om te groeien?

Expertise, geld en blije vrouwen. Expertise vooral in logistiek, marketing, internationale groei en klantcontact. Qua geld mikken we de komende ronde op 200K. En tot slot natuurlijk blije vrouwen. Als de ervaring via REWEAR niet goed is dan zullen de vrouwen niet aan hun vriendinnen, moeders en collega’s vertellen over REWEAR. We hebben al meerdere testen gedraaid met een groep vrouwen. Het is heel belangrijk om goed naar hun feedback te luisten en hun gedrag op het platform te analyseren.

rewear-beta

Welke les heb je geleerd tijdens het proces?

Een goed team is cruciaal. Ik heb twee keer teamleden moeten wisselen. Verder is het belangrijk om te testen, testen, testen. In praktijk pakken dingen toch steeds anders uit. Ons doel staat vast, hoe het platform werkt en het businessmodel niet. En tot slot: partners gaan langzaam. We hadden bijvoorbeeld een verzekering nodig en een C2C retourlabel voor de verzendingen. Dit waren nieuwe producten voor de verzekeraars en de verzendmaatschappijen. Het kost heel veel tijd voordat je ze zover hebt dat ze dat voor je ontwikkelen en het in praktijk ook gerealiseerd is.

Wanneer verwacht je jouw eerste milestone te bereiken en hoe gaat deze eruit zien?

Eerste milestone is het openstellen van het platform voor alle vrouwen.

Welke problemen kamp je nu nog mee?

Het verzenden, reinigen en soms repareren van items is een complex proces. Wij zullen de periode waarin dit proces plaatsvindt nog korter moeten maken. Andere uitdaging is de fotografie. Niet alle vrouwen kunnen goede foto’s maken. De site kan er dan snel rommelig uitzien. We gaan verschillende manieren testen, van fotoservice in ons logistiek centrum tot foto’s uitsnijden in India.

Wanneer heb je een vervolginvestering nodig en hoe hoog moet deze zijn?

We draaien komende maanden testen met vrouwen die op de wachtlijst staan. Vanaf september of oktober 2015 zal het platform worden opengesteld voor alle vrouwen. Vanaf dan willen we meer aan marketing kunnen doen en het platform verder uitbouwen. We hebben naar schatting 200K nodig voor de volgende fase.

Waar staat jouw startup over 5 jaar?

Over 5 jaar delen vrouwen wereldwijd hun kledingkast via REWEAR.

 

Foto: Rewear.co, Marloes Pomp in het midden

Leave a Reply

*