Reviewsite Wugly gaat op in startup Opiness

Reviewsite Wugly gaat op in startup Opiness

This article will take you 2 minute(s) to read

De Nederlandse reviewstartups Opiness en Wugly gaan samen. Alle reviews van de twee startup (2014, 2010) komen uiteindelijk alleen nog maar zichtbaar op Opiness.nl, dat al meer dan 2 miljoen reviews telt. Wugly richt zich met name op retailers en heeft in totaal 800.000 reviews verzameld. Daarmee ontstaat in een klap een van de grotere reviewplatforms van Nederland.

Echte klanten

Reviews krijgen pas waarde voor consumenten als het er voldoende zijn en als ze ook daadwerkelijk van echte klanten afkomstig zijn. Opiness zorgt voor ‘ echte’ reviews door een samenwerking met onderzoeksbureaus. Linda Schulte, CEO en medeoprichter van Opiness: Met de toetreding van Wugly is Opiness weer dichter bij zijn droom gekomen om in Nederland volledige transparantie te creëren over hoe lokale en landelijk opererende bedrijven presteren volgens hun klanten. Opiness wil het startpunt worden wanneer het gaat om het checken van referenties over bedrijven om zo consumenten meer zekerheid te bieden in hun keuzes.”

Aandeelhouder

Frank Quix, directeur van Q&A zal toetreden als aandeelhouder van Opiness.  De aandeelhouders van Opiness zijn – naast Quix – Bas Rasker (Axivate Capital, voormalig oprichter Zoover), Govert Janssen (Tevreden.nl), Linda Schulte (Preferenso.nl), Arjan van Es (The Feedback Company) en Bruno van de Laar (voormalig marketingmanager Zoover). Frank Quix, oprichter van Q&A Research en Wugly.nl: Door met Opiness te gaan samenwerken voor de publicatie van reviews geloven wij meer toegevoegde waarde te gaan leveren aan onze klanten en aan consumenten, die nu alle reviews op één plek kunnen vinden.”

perbericht

Sanoma Ventures

Wugly, een spinoff van Q&A Research & Consultancy, kreeg begin 2014 nog een investering van Sanoma Ventures, maar stond intussen in de etalage. Het reviewplatform is in 2010 opgericht, was vooral gespecialiseerd in retail en als dusdanig bekend van de Beste Winkelketen-verkiezing. Opiness is gefund door Axivate Capital en een voorzetting van Preferenso. De startup organiseert jaarlijks de Beste en Slechtste Service Award.