Rockstart viert eerste exit: startup Postcron overgenomen

Rockstart viert eerste exit: startup Postcron overgenomen

This article will take you 2 minute(s) to read

Amsterdamse startup-accelerator Rockstart kent zijn eerste exit. De startup Postcron is overgenomen door het Spaanse SocialTools.me. Welk bedrag met de overname gemoeid is, wil niemand zeggen. Postcron blijft in ieder geval gewoon zelfstandig opereren.

Social dashboard

Postcron is een dienst waarmee je social media berichten kunt plannen, indelen en managen. In één dashboard krijg je Facebook, Twitter en Google+ en kun je een enorme hoeveelheid berichten klaar zetten om later te publiceren. De dienst blijft gewoon opereren als het deed. Door de overname van SocialTools.me kan de startup verder gaan met het ontwikkelen van nieuwe functies binnen de bestaande dienst. Zo staan er Android en iOS apps op het programma.

Nieuw CEO

Postcron oprichter Alejandro Rigatuso maakt als CEO plaats voor Lucas Emma, CEO van SocialTools.me. Rigatuso blijft bij Postcron aan als consultant: “Socialtools.me heeft een uitgebreide set social media apps en ik denk dat er uitstekende synergie is tussen beide bedrijven”, zegt Alejandro. “Ons motto blijft hetzelfde: we zijn er om jouw leven makkelijker te maken. Om tijd en energie die je in social media taken steekt te besparen.”

postcron-cartoon

Laptopwinkeltje

Postcron werd in 2012 opgericht door de Argentijn Rigatuso. Als eigenaar van een laptopwinkeltje kreeg hij regelmatig verzoeken om Facebookpagina’s voor bedrijfjes te beheren. Met het idee om dat gemakkelijker te maken, trok hij naar Amsterdam om deel te nemen aan het Rockstart programma, wat Postcron deed uitgroeien tot een bloeiende startup. Inmiddels zijn er via de online dienst ruim 160 miljoen posts gepubliceerd door 1,6 miljoen verschillende social media accounts.

Primeur voor Rockstart

De overname is niet de eerste primeur van Postcron binnen het Rockstart Web&Mobile programma. Na zes weken in de accelerator was het de eerste startup binnen Rockstart die funding verwierf. Die voorsprong houden ze nu vast met de eerste rockstart-exit. Naar het overnamebedrag kunnen we alleen maar raden, dat willen de partijen niet bekend maken.

Foto bovenaan: Rockstart