Rockstart gaat weer op zoek naar 10 Smart Energy startups

Rockstart gaat weer op zoek naar 10 Smart Energy startups

This article will take you 1 minute(s) to read

Rockstart heeft de inschrijvingen voor de derde editie van de Smart Energy Accelerator geopend. De zoektocht naar tien startups die zich specialiseren op het gebied van energie en cleantech is daarmee officieel begonnen.

20.000 euro

 Het programma van 180 dagen begint in februari volgend jaar. Tien startups zullen een investering van 20.000 euro ontvangen, een werkplek op het hoofdkantoor van Rockstart en alles wat daarbij hoort: workshops, mentoren, partners en bezoeken aan verschillende internationale evenementen. Alles leidt tot dat ene belangrijke moment, de Demo Day in juni waarin de startups hun ideeën presenteren aan het publiek.

Freerk Bisschop

De man achter deze editie is niemand minder dan Freerk Bisschop, over wie we een aantal dagen geleden al schreven. Zijn 25 jaar ervaring in de duurzame sector en achtergrond als oprichter van PlanetB maken hem tot een ideale keuze om deze editie in goede banen te leiden. “We zijn op zoek naar energiestartups die gebruikmaken van web, mobiel en datatechnologie in wat wij het ‘internet of energy things’ noemen. De energiesector is rijp voor disruptie en ik sta graag aan de voorhoede van die verandering. Ik ben ervan overtuigs dat internettechnologie- startups de sleutel zijn tot het versnellen van de overgang naar een duurzame energievoorziening voor iedereen,” aldus Bisschop.

Programmadirecteur van Rockstart's Smart Energy Accelerator

Amsterdam

Betere energie-installaties, -netten en -voorzieningen door de ontwikkeling van intelligente software, het aggregeren van data en het efficiënter delen van informatie en voorzieningen. Volgens Bisschop speelt Amsterdam, de locatie van Rockstart, daar een centrale rol in. “Startups die meedoen hebben toegang tot de stedelijke omgeving als een urban lab, met de mogelijkheid om ideeën uit te proberen binnen het Smart City ecosysteem, zoals het recentelijk gelanceerde The Things Network.”

Inschrijving sluit op 12 december. 

 

Leave a Reply

*