Nederlandse startup laat Web Summit kennismaken met het nieuwe kennismaken

Nederlandse startup laat Web Summit kennismaken met het nieuwe kennismaken

This article will take you 2 minute(s) to read

Als je wil jouw product wilt lanceren op de Web Summit in Dublin dan kun je natuurlijk een standje huren of zorgen dat je een pitch-plekje op het podium bemachtigt. Delftse startup Shake-on doet ‘t beter: hun slimme congres-armband is meteen door bezoekers op de beursvloer te gebruiken. Goede show- en testcase.

Shake-on op Web Summit

Shake-on is gemáákt voor congressen als Web Summit, waar Silicon Canals volgende week overigens ook rondloopt (pitchen?). In plaats van visitekaartjes uitwisselen en kwijtraken of snel iemands naam verkeerd gespeld in je contactgegevens zetten, zorgen de slimme armbandjes van shake-on dat je altijd kunt terugvinden met wie je contact hebt gehad. Handjes schudden is daarbij niet overbodig, maar juist extra belangrijk: er wordt een connectie gemaakt zodra de wearable om je pols een handenschud-beweging detecteert.

Smartband en smartphone-app

Dat is voor de bijbehorende smartphone-app een teken om vooraf geselecteerde gegevens te delen met de ander. Dat kan informatie van sociale netwerken zijn, maar ook een zelf opgesteld profiel. Op die manier kun je precies achteraf zien wie je – letterlijk – de hand hebt geschud. Ideaal voor conferenties, congressen en andere grote netwerkevenementen zoals WebSummit waar zo’n 30.000 bezoekers komen.

Organisatie

De startup was al geselecteerd om daar te pitchen en trok zo de aandacht van de organisatie. “Shake-on is het hoogtepunt van Web Summit binnen de categorie ‘Big Data’. Shake-on’s veelzijdige armband en het inzicht in data die zij leveren is uniek”, zegt Patrick Griffith, Startups Manager van Web Summit.

Afkomstig van YES!Delft

Shake-on zit sinds november 2014 in incubator YES!Delft en is opgericht door Babak Heydari (27), Anton de Bode (23) en Jouri Schoemaker (25). “Shake-on wil evenementen optimaliseren door een eco-systeem te creëren waar alle betrokken partijen binnen een evenement aan bijdragen én profijt van hebben,” aldus Babak Heydari. “Onze unieke software analyseert alle data en vertaalt die naar concrete mogelijkheden om het evenement nog succesvoller te maken.”

Gelikte data

Niet alleen bezoekers en standhouders profiteren tijdens het netwerken en handjes schudden van de slimme armbandjes, ook de organisatie van een evenement. De slimme armbandjes zijn ‘te lease’ vanaf €8,95 per stuk, inclusief gebruik van de app. In een meer uitgebreid pakket dat Shake-on aanbiedt, prijs op aanvraag, krijgt de organisatie de beschikking over een gelikt dashboard waarop precies te zien is waar het op welk moment druk is op een beurs.

TEDx en Week van de Ondernemer

De Delftse startup heeft niet alleen Web Summit gestrikt voor een test, maar gaat bezoekers van TEDx en de Week van de Ondernemer in 2016 ook redden van kwijtgeraakte visitekaartjes en het ongemakkelijke ‘sorry, wat was je naam ook alweer?’

Foto bovenaan, vlnr Anton de Bode, Joeri Schoemaker, Babak Heydari