Utrechtse camperdeelstartup krijgt financiering van founder Parkyourcar

Utrechtse camperdeelstartup krijgt financiering van founder Parkyourcar

This article will take you 2 minute(s) to read

Goboony, een online platform voor het huren en verhuren van campers in Nederland, heeft een eerste investeringsronde van 350.000 euro afgerond. Hiermee gaat de Utrechtse startup het platform in Nederland verder versterken. Ook wordt gestart met de Europese uitrol in Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk, allen camperlanden pur sang. Een strategische partner en drie informal investors investeerden in de start-up, waaronder Ronald Zwartkruis, eigenaar van ParkYourCar.

Grootste van Nederland

Tien maanden geleden startten de twee oprichters Mark de Vos en Foppe Mijnlieff het online platform Goboony, waarop particuliere eigenaren van campers of camperbedrijven hun vakantievoertuig te huur aan kunnen bieden aan andere particulieren. Inderdaad; AirBNB voor campers, ja. “Waar je je huis slechts enkele weken in het jaar kunt verhuren, heb je een camper slechts enkele weken in het jaar zelf nodig. Er is veel meer tijd om aan je camper te verdienen”, zo vertelde Mark de Vos kort na de lancering van het platform aan deze site. Inmiddels is Goboony, met 190 campers, de grootste aanbieder van huurcampers in Nederland. Daarmee laat het bijvoorbeeld directe concurrent Camptoo achter zich.

Vier weken per jaar

“De markt van de camperverhuur was erg versnipperd in Nederland. Camperbedrijven zijn vaak klein en moeilijk te vinden”, zegt Mark de Vos. “En particuliere eigenaren gebruiken hun camper gemiddeld maar vier weken per jaar. Door te verhuren ontvang je €5.000 tot €10.000 en daarmee verdien je de jaarlijkse camperkosten al snel terug. Dat gaat wat sneller dan wanneer je je auto deelt met anderen”, aldus De Vos.

Met vijf jaar wereldwijd

In de komende anderhalf jaar wil het bedrijf uitrollen met het platform in Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Ook in het camperland-bij-uitstek Nieuw-Zeeland, waar de twee oprichters elkaar ooit ontmoetten tijdens een camperreis, wil het team aan de slag. Bij succes is er een tweede investeringsronde nodig, zodat er ook in andere lander gehuurd en verhuurd kan worden. “Over vijf jaar willen we een wereldwijd opererend platform zijn. Campers zijn erg in trek. De twintigers die nu met hun rugzak door de wereld trekken, hebben dan waarschijnlijk een gezin en reizen dan liever per camper”, denkt De Vos.

Funding van andere startup

De investering is mede afkomstig van Ronald Zwartkruis, die momenteel zelf een deel-startup heeft. Op zijn platform ParkYourCar wordt parkeerruimte die tijdelijk niet gebruikt wordt, aangeboden aan automobilisten die het dan even nodig hebben. Inderdaad, Goboony, maar dan voor parkeerplaatsen.