Konnektid verbindt lokale kennis en vaardigheden

Konnektid verbindt lokale kennis en vaardigheden

This article will take you 4 minute(s) to read

Huizen, spullen, klussen, kennis, werkplekken, auto’s en maaltijden delen: de deeleconomie is een zeer actueel thema. Door alle commotie in de media rond initiatieven als Uber en Airbnb zou je bijna vergeten wat de daadwerkelijke waarde van de deeleconomie is. Om die waarde te laten zien, organiseren ambassadeurs van de deeleconomie de landelijke ‘Sharing Week’. In de week van 8 tot en met 15 oktober besteden wij met Silicon Canals – in samenwerking met klussendeelplatformCroqqer en videoplatform Fast Moving Targets – aandacht aan de vele deelinitiatieven en -startups die in Nederland actief zijn. Een selectie van de artikelen plaatsen we ook door op Marketingfacts. Lees hier meer over ons initiatief.

Silicon Canals sprak met Michel Visser van Konnektid:

Wat is het probleem in de markt van Konnektid?

“Amerikaans onderzoek toont aan dat studenten die over 10 jaar afstuderen, gemiddeld 15 tot 20 banen hebben gedurende hun werkende leven. We moeten onszelf dus constant blijven vernieuwen en verbeteren, en dit vraagt om flexibele toegang tot dynamische kennis. Hoe helpen we mensen om zich voor te bereiden op de eisen die onze veranderende arbeidsmarkt aan hen gaat stellen?”

Wat is jullie oplossing?

Michel Visser, oprichter van Konnektid: “Een groot gedeelte van alle kennis in de wereld bevindt zich in de mensen om je heen. Denk er maar eens over na, iedereen heeft wel een talent, vaardigheid of kennis die een ander niet heeft. Via Konnektid krijg je toegang tot deze kennis en verander je je buurt in een school die jou precies leert wat je nodig hebt.”

Hoe gaat dat precies in zijn werk?

“Ben jij op zoek naar nieuwe kennis, bijvoorbeeld hoe je een keigoede sollicitatiebrief schrijft, een Thaise maaltijd kookt of een inspirerende presentatie geeft? Dan ga je naar www.konnektid.com, log je in en deel je je vraag met de Konnektid leden in je buurt. Zodra je buren je vraag ontvangen kunnen zij je hun hulp bieden.

Het uitgangspunt van Konnektid is dat de mensen om ons heen een schat aan kennis en vaardigheden herbergen. Konnektid ontsluit deze kennis en vaardigheden en geeft iedereen, gratis, toegang tot dit sociaal kapitaal.

Michel Visser: “Konnektid gaat voorbij aan de huidige focus op online content, wiki’s en cursussen en biedt persoonlijk en direct contact met iemand in de buurt die je wat kan leren. Het is niet alleen heel handig om toegang te hebben tot kennis wanneer jij dat wilt, maar de leerervaringen die Konnektid biedt helpt om buren weer met elkaar in contact te brengen en buurten gezelliger en leuker te maken.”

Wie zijn de initiatiefnemers?

“Konnektid is opgericht door Michel Visser (32). Afgestudeerd aan de Toneelschool, werkte Michel ruim vijf jaar voor diverse toneelgezelschappen toen hij het idee voor Konnektid kreeg. Het ‘aha-moment’ kwam toen Michel in de tram zat en twee mannen hoorde praten over de sollicitatie die ze hadden verprutst door hun slechte presentatie. ‘Zou het niet mooi zijn als ik deze jongens met mijn acteerervaring wat kon bijbrengen over presenteren?’, bedacht Michel zich. En het idee voor Konnektid was geboren. 
Daarnaast is Michel mede-initiatiefnemer van ShareNL.

Hoeveel funding heb je tot op heden opgehaald?

Konnektid heeft in een eerste investeringsronde €250.000 opgehaald en heeft van Stichting Doen en Agentschap NL €80.000 gekregen. Op 31 oktober starten we met onze crowdfundingcampagne waarbij men al vanaf €250 kan investeren in Konnektid. Dit gaat in de vorm van een converteerbare lening met een rentepercentage van maximaal 7%. Een rendement waar je spaargeld alleen maar van kan dromen….

Uiteraard kunnen mensen ons ook steunen met een donatie, dit kan al vanaf €10 waarvoor onze donateurs ook een leuke reward ontvangen. Zo zal onze Italiaanse CTO een driegangendiner gaan bereiden voor een van onze donateurs.

Wat hebben jullie nodig aan kennis, kunde en contacten om verder te groeien?

Kennis en kunde hebben we gelukkig dankzij de Konnektid-leden al tot onze beschikking! We zijn nu op zoek naar investeerders die willen helpen om Konnektid te laten groeien tot het grootste kennisdeel-platform, eerst in Nederland en daarna ook internationaal. Investeerders die meer willen weten kunnen zich nu aanmelden voor een van onze voorlichtingsavonden.

Deze blog verschijnt in het kader van Sharing Week. In samenwerking met klussendeelplatform Croqqer licht Silicon Canals tien startups uit de deeleconomie uit in artikelen en interviews.

Have something to say?! Feel free to comment!