Met The Serendipity Machine plan je ongeplande ontmoetingen

Met The Serendipity Machine plan je ongeplande ontmoetingen

This article will take you 2 minute(s) to read

Huizen, spullen, klussen, kennis, werkplekken, auto’s en maaltijden delen: de deeleconomie is een zeer actueel thema. Door alle commotie in de media rond initiatieven als Uber en Airbnb zou je bijna vergeten wat de daadwerkelijke waarde van de deeleconomie is. Om die waarde te laten zien, organiseren ambassadeurs van de deeleconomie de landelijke ‘Sharing Week’. In de week van 8 tot en met 15 oktober besteden wij met Silicon Canals – in samenwerking met klussendeelplatformCroqqer en videoplatform Fast Moving Targets – aandacht aan de vele deelinitiatieven en -startups die in Nederland actief zijn. Een selectie van de artikelen plaatsen we ook door op Marketingfacts. Lees hier meer over ons initiatief.

Silicon Canals sprak met Felix Lepoutre van The Serendipity Machine:

Wat is het probleem in de markt van The Serendipity Machine?

“We gaan van grote bedrijven naar een mesh van verbonden samenwerkingsverbanden. Met Serendipiteit (onverwachte relevante ontmoetingen) als brandstof in die visie, onstaan er nog lang niet genoeg verbindingen tussen ondernemers, freelancers, corporate flexwerkers, MKB en grotere organisaties.”

Wat is jullie oplossing?

“We verbinden mensen op basis van vraag en aanbod in kennis, vaardigheden en expertise, op het moment waarop dit nodig is.”

Hoe gaat dat precies in zijn werk?

“Bij The Serendipity Machine (TSM) check je in waar je aan het werk bent, thuis, in de bagels & beans of op je kantoor. Die zelflerende slimme The Serendipity Machine zoekt in de andere lokale TSM’s naar relevante verbindingen op basis van de kennis en vaardigheden die je meebrengt, of die je zoekt.”

Wie zijn de initiatiefnemers?

“The Serendipity Machine komt uit de keuken van Seats2meet.com, waar het al jaren lang geweldig werkt. Voor het eerst beginnen nu andere plekken waar veel mensen (samen)werken aan te sluiten op het eco-systeem. Voorbeelden zijn andere co-working spaces, koffietentjes, warenhuizen en grote corporate kantoren.”

Hoeveel funding heb je tot op heden opgehaald?

“Het concept komt uit de keuken van Seats2meet.com, en ondersteunt daarmee een werkend business model. Met deze launching customer, was van funding geen sprake.”

Wat hebben jullie nodig aan kennis, kunde en contacten om verder te groeien?

“We zoeken op het moment vooral plekken die mee willen doen en mensen die enthousiast zijn om mee te helpen met het uitbreiden van dit eco-systeem (plekken enthousiasmeren). We bieden hiervoor een referral fee aan voor het aanbrengen van partijen middels je persoonlijke url.”

Deze blog verschijnt in het kader van Sharing Week. In samenwerking met klussendeelplatform Croqqer licht Silicon Canals tien startups uit de deeleconomie uit in artikelen en interviews.

Have something to say?! Feel free to comment!