Autodeel-startup Snappcar passeert grens van €1 miljoen crowdfunding

Autodeel-startup Snappcar passeert grens van €1 miljoen crowdfunding

This article will take you 2 minute(s) to read

Autodeelstartup Snappcar gaat hard op crowdfundplatform Oneplanetcrowd. Het bedrijf heeft daar momenteel meer dan €525.000 binnen terwijl het doelbedrag ‘slechts’ een ton was. Het is de tweede campagne van Snappcar op Oneplanetcrowd. Vorig jaar haalden ze ook al ruim 5 ton binnen, wat het totaalbedrag dus dik over de miljoen euro brengt.

Succes

Via het Utrechtse Snappcar kunnen particulieren hun auto verhuren, en kunnen mensen zonder auto vrij voordelig een dagje andermans auto gebruiken. Dat slaat al een tijdje flink aan. De huidige crowdfundcampagne duurt nu nog zo’n drie dagen, maar mag gerust een succes worden genoemd. En het is niet het enige financiële succes dat het bedrijf de laatste tijd heeft geboekt. Zo kregen ze eind april nog funding van een Deense investeringsmaatschappij, nadat ze hun Deense concurrent Minbildinbil hadden overgenomen. Om hoeveel funding het destijds ging is niet bekend gemaakt, wel liet de startup toen weten daarmee gewaardeerd te worden op grofweg € 9,3 miljoen.

Duitsland en Denemarken

Het geld van de huidige campagne wordt volgens Snappcar gebruikt voor het aannemen van personeel, zowel ontwikkelaars van de site als mensen die het bedrijf sterker in lokale markten als Duitsland en Denemarken zetten. Daarnaast wordt de site geoptimaliseerd en worden nieuwe functies toegevoegd.

miljoen-voor-snappcar

Grootste van Europa

Er werken nu 25 mensen aan Snappcar, die in 2014 meer dan 75.000 huurders en verhuurders bedienden. Het platform bood in dat jaar meer dan 10.000 auto’s via de site aan, wat goed was voor een huuromzet van zo’n € 2 miljoen. Uiteindelijk wil Snappcar maar een ding: zo snel mogelijk groeien. Momenteel is het de op een na grootste speler in de wereld van autodelen in Europa, maar daar moet snel verandering in komen. In het jaar 2018 wil de Utrechtse startup 25.000 auto’s op de weg hebben.

Oneplanetcrowd boekt ook succes

Overigens gaat dankzij de succesvolle campagne niet alleen bij Snappcar de vlag uit, ook bij het crowdfundplatform Oneplanetcrowd zelf kan de champagne ontkurkt worden. Anders dan bij crowdfund-platformen als Kickstarter krijg je bij Oneplanetcrowd geen goodies of een product thuisgestuurd zodra je investeert. Bij Oneplanetcrowd verstrekt ‘de crowd’ een lening aan de startup. Zodra er een grote investeerder in het bedrijf instapt, kunnen deze leningen omgezet worden in aandelen. Het succes van Snappcar is een mijlpaal voor Oneplanetcrowd: het is de eerste keer dat de grens van 1 miljoen euro gepasseerd is met een converteerbare lening.

Foto: Victor van Tol en Pascal Ontijd, founders van Snappcar

Leave a Reply

*