Slack-concurrent Pie van Nederlandse founders krijgt 1,2 miljoen dollar

Slack-concurrent Pie van Nederlandse founders krijgt 1,2 miljoen dollar

This article will take you 2 minute(s) to read

Silicon Valley en ver daarbuiten zit al stevig aan de Slack, Hipchat of Convo. Maar Pie laat zien dat genoeg ruimte bestaat voor alternatieve werk-chat platformen. De startup uit Singapore, opgericht door Nederlanders, heeft 1,2 miljoen dollar (1,07 miljoen euro) funding binnen.

Eenvoudig en simpel

Pie is een bedrijfschat-platform in vereenvoudigde vorm. Door een zwaardere focus op design en door functies eenvoudig en simpel te houden wil de messenger een Slack zijn, maar dan voor mensen die eigenlijk liever vasthouden aan hun vertrouwde berichten-app. “Buiten de software en ontwikkelaarswereld gebruiken veel mensen nog gewoon Whatsapp voor werk”, laat co-founder Pieter Walraven weten. “Men weet wel dat het niet ideaal is, maar ze zullen niet snel overstappen naar een andere optie waar even snel wat enterprise-functies aan vastgeplakt zijn. Het is belangrijk om eenzelfde niveau van eenvoud, design en snelheid te bieden als de meeste consumenten-apps om die mensen over te laten stappen.”

Gezellig uiterlijk

Pie biedt net als Slack uitgebreide chatfuncties die je onderscheid laat maken tussen verschillende kanalen of groepen mensen en die je gemakkelijk bestanden, links of andere informatie laat delen. Anders dan Slack richt Pie zich niet op zoveel mogelijk integraties, maar meer op gebruiksgemak. Een vriendelijk design, snelle zoekfunctie, slimme replies en smartphone en smartwatch-apps moeten de minder tech-savvy gebruikers over de streep trekken. Pie belooft ondanks zijn gezellige uiterlijk wel gewoon keiharde, enterprise-level beveiliging. Walraven: “Bedrijven die Pie zitten bijvoorbeeld in marketing, reclame of de uitgeefwereld, maar we hebben ook bloemenwinkels, fabrieken universiteiten en kerken die onze app gebruiken. Ik denk dat de meeste bedrijven Pie vooral fijn vinden voor wat  het niet doet.”

pie-apps

Nederland in Singapore

Pieter Walraven begon in 2013 samen met de Nederlandse Thijs Jacobs te werken aan Pie. Het duo koos Singapore vanwege de levendige tech-startup scene in de stad. Walraven werkte daarvoor in Peking als Product Manager van game-ontwikkelaar Playfish. Jacobs werkte eveneens vanuit Peking, als CTO bij Linkool Labs. Hun onvrede over het aanbod van communicatieplatformen voor bedrijven leidde uiteindelijk tot Pie.

Totaal 2 miljoen dollar

De 1,2 miljoen dollar aan funding is voornamelijk afkomstig van GREE Ventures. De investering volgt op een ronde van 800.000 dollar vorig jaar, afkomstig van angel investors als Pieter Kemps, van Sequoia, maar ook de vice-president van Alibaba en de oprichter van Match.com. De laatste investering wordt gebruikt om een betaalde versie van Pie uit te rollen, die naast de huidige gratis variant zal bestaan. Betalende gebruikers kunnen ondermeer uitgebreide admin-rechten krijgen. Ook wil Pie investeren in partnerships in Japan en de VS.

 

Foto: Pieter Walraven en Thijs Jacobs