Bundle introduceert fotoboeken en geeft er gelijk 100.000 weg

Bundle introduceert fotoboeken en geeft er gelijk 100.000 weg

This article will take you 3 minute(s) to read

Je hebt introductie-aanbiedingen en dan heb je de actie van Bundle. De Amsterdamse fotoalbum-startup lanceert nieuwe apps en biedt vanaf nu de mogelijkheid om voordelig en snel Bundle Books fotoboeken thuisgestuurd te krijgen. Om dat te vieren, geven gratis albums weg. Niet een handjevol, maar meteen 100.000 stuks.

Gemakkelijk samen albums maken

Bundle biedt een gemakkelijke manier om foto’s bij elkaar te brengen. Niet alleen kunnen foto’s op de smartphone gegroepeerd worden, om zo orde in de chaos te scheppen. Ook is het eenvoudig om foto’s met anderen te bundelen. Via Bundle kun je een album maken met een select groepje anderen, dat ook foto’s kan inbrengen. Zo hoef je na bijvoorbeeld een avondje stappen of een gezamenlijke vakantie niet iedereen te vragen om hun kiekjes in een zipje te mailen, maar kunnen ze het zelf in een gezamenlijk album zetten. Deze bundle kan vervolgens gedeeld worden. Daarvoor heeft de startup zijn apps voor iOS en Android vernieuwd. Vanaf nu is het ook mogelijk dat af te laten drukken in een fotoboekje op A5-formaat, binnen 24 uur in huis.

Meer dan 5 miljoen foto’s

“Sinds onze lancering in mei zijn er al meer dan vijf miljoen foto’s met Bundle gebundeld. Na de zomervakantie kregen we van gebruikers de vraag of ze van deze foto’s niet direct een fotoboek konden laten maken,” aldus Bundle CEO en mede-oprichter Michel op ‘t Landt. “We zagen al snel dat niemand zo’n service aanbiedt: kleine fotoboekjes tegen een zeer scherpe prijs die je met een paar tikken kunt maken op je smartphone. Vandaag besteld, morgen in huis.”

Flink wat concurrentie

Toch is het wel degelijk duwen en dringen op de markt voor digitaal samengestelde fotoalbums. Traditionele partijen als Hema, Albert Heijn en Albelli vereisen vergeleken met Bundle veel werk en zijn een stuk prijziger. Maar Bundle is niet de enige die in dat gat is gedoken. Zo maakt het Nederlandse ReSnap gebruik van machine learning om binnen een minuut een fotoalbum samen te stellen van foto’s die de moeite waard zijn. Deze startup kreeg in februari dit jaar €400.000 aan groeigeld. Hun albums zijn groter, maar ook duurder dan die van Bundle.

Bundle books en app

Weggeefactie vergt ‘behoorlijke investering’

Dan blijft er uiteindelijk nog één vraag over: waar doen ze het allemaal van? Bundle heeft tot op heden €500.000 euro aan funding ontvangen. Slaan ze met het weggeven van 100.000 persoonlijke fotoalbums dan niet meteen de spaarpot in stukken? “We worden gesteund door een groep angel investeerders die geloven in deze actie”, reageert Op ‘t Landt. “Ze geloven in hoe we hiermee een interessante nieuwe propositie in de Nederlandse markt kunnen zetten. Uiteraard vergt dat een behoorlijke investering en wij geloven erin dat die zich de komende tijd terug gaat verdienen. We leggen dus zeker niet al onze eieren in een mandje, maar hebben de steun van onze investeerders om dit uit te rollen.”

Gratis Bundle Books, zolang het duurt

Met de weggeefactie zal Bundle in ieder geval bij veel mensen een stevige voet tussen de deur krijgen. De gratis Bundle Books zijn vanaf vandaag te krijgen. Bestellen kan gewoon via de website. Aan het eind van de rit hoeven dan alleen de transactie- en verzendkosten afgerekend te worden. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Aangezien de teller rap richting nul gaat, is het waarschijnlijk zaak om tempo te maken wil je nog een gratis fotoalbum krijgen.

Leave a Reply

*