‘Nederlandse’ Slack-look-a-like Pie sluit deuren na overname door Google

‘Nederlandse’ Slack-look-a-like Pie sluit deuren na overname door Google

This article will take you 2 minute(s) to read

Voor ons is internet al jaren niet meer weg te denken uit ons leven, maar in grote delen van de wereld komen hele bevolkingsgroepen pas voor het eerst online. Tijd voor grote internetbedrijven om hun aanbod daar op aan te passen dus. Dat is de reden dat Google de zakelijke chatdienst Pie, een look-a-like van Slack, overneemt. Pie is gevestigd in Singapore, maar is opgericht en wordt gerund door de Nederlanders Pieter Walraven en Thijs Jacobs (foto). Het Pie-team komt in dienst van Google, de startup houdt zelf op te bestaan.

Pie voor de next billion

Welk bedrag er met de overname gemoeid is, wil Google noch Pie zeggen. Wel maakt Google in een blogpost duidelijk waar ze met de overname naar toe willen. Ze maken zich op voor de ‘next billion’ van internetgebruikers. Doordat technologie steeds breder beschikbaar wordt, is het ook voor mensen in India, Indonesië en de Fillipijnen steeds meer mogelijk om voor het eerst regelmatig online te zijn. Om aan die toenemende vraag te voldoen, wil Google met een team van ontwikkelaars in Singapore dichter bij het vuur zitten. Het team van Pie wordt daar een belangrijk onderdeel van.

Chat voor werk

Pie is in 2013 opgericht als alternatief tussen Slack en Whatsapp in. Het communicatieplatform moest dezelfde gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige interface bieden als Whatsapp, zodat het ook aantrekkelijk is voor mensen die wat minder comfortabel zijn met nieuwe technologie. Aan de andere kant is Whatsapp te beperkt voor zakelijk gebruik, meenden de oprichters. Pie zat daar net tussenin. Walraven en Jacobs werkten beide in Peking toen ze, uit onvrede over bestaande communicatieplatformen, besloten hun eigen startup op te zetten. Ze kozen daarbij voor Singapore vanwege de levendige tech-scene.

Funding voor Pie

De chat-dienst heeft momenteel negen man in dienst, die allemaal onder de vleugels van Google komen te werken. De dienst zelf houdt op 2 maart op te bestaan, zo is op de website te lezen. Zo’n half jaar geleden ontving de startup een funding van 1,2 miljoen dollar in een ronde geleid door GREE Ventures. Daarvoor pakte het al eens 800.000 dollar. Volgens Techcrunch was Pie op zoek naar een nieuwe investering, maar uiteindelijk bleek een overname door Google aantrekkelijker.