Aan startup-offices geen gebrek: TSO en B.Amsterdam breiden uit

Aan startup-offices geen gebrek: TSO en B.Amsterdam breiden uit

This article will take you 3 minute(s) to read

Startups in Amsterdam hebben geen klagen over coole officespaces, zo heeft WeWork recent al een mooi kantoor neergezet aan het Weteringcircuit en waren  Rockstart Spaces, B.Amsterdam en The Startup Orgy bekende startup-hotspots geworden. Die laatste – TSO in de volksmond – kondigde vandaag zijn tweede kantoor aan, te Muntplein in Amsterdam. In samenwerking met – schrik niet – een bank. En B.Amsterdam? Die breidt ook flink uit.

Uitbreiding TSO

Het had niet veel gescheeld of TSO had enkele jaren terug de Van Gendthallen in gebruik voor de grootste startup-hotspot in Europa. Het mocht helaas niet zo zijn, kwestie van first mover disadvantage zullen we maar zeggen. Nu struikel je bijna over de startup-spaces in Amsterdam, maar de rek is er nog lang niet uit. TSO aan de Groenburgwal, het MVP van initiatiefnemers Joris van Laerhoven en Dave van der Pol, zit vol. Tijd voor uitbreiding dus.

Samen met ABN Amro

Aan het Muntplein in Amsterdam opent TSO nu een tweede vestiging, samen met ABN Amro. Die TSO Muntsquare gaat open in juni. Met ruimte voor 15 startups en 50 flexplekken voor members. “Dit initiatief is een eerste stap om onze samenwerking met startups te versterken. Startups hebben het vermogen om op hoge snelheid nieuwe technieken, producten en diensten te ontwikkelen en op die manier Nederland innovatiever te maken. Samenwerken met startups beschouwen wij tegelijkertijd als een katalysator voor innovatie binnen de bank. Daarom stellen wij graag onze professionals, netwerk en ruimte ter beschikking”, zegt Gert-Jan Meppelink, Senior Managing Director Business Services van ABN AMRO.

Deuren openen

Kortom, het moet een incuberend effect krijgen. Startup schurken tegen de bank aan, en vice versa. Dave van der Pol, co-founder TSO: “Het uitgebreide financieel-zakelijke netwerk van ABN AMRO heeft zichtbare toegevoegde waarde voor onze startups. Het kan helpen deuren te openen en netwerken aan te boren die voor startups normaal lastig bereikbaar zijn. Het helpt daarbij enorm dat ABN AMRO de deur ‘letterlijk’ openzet, door professionals met verschillende specialismen vanuit de space te laten werken en hen in te zetten om startups te faciliteren”.

Startupbootcamp

Bekende startups die momenteel bij TSO huizen zijn Leapfunder, Cash or Card, Printr en Proctor Exam. Allemaal Startupbootcamp-alumni. Dat effect is vooralsnog minder aanwezig bij de huurders van TSO II, hoewel alumnus Spencer ook al liet weten naar Munt te verhuizen. Tevens gaan startup-festival Uprise en Dutch Startupjobs van de Ier Paul O’Connell, muziekplatform 9Waves en een onbekende fintech startup er hun intrek nemen.

Ingrijpende verbouwing ‘startup-stad’

Incubator en zelfbenoemde ‘startup-stad’ B.Amsterdam – waar ook Startupbootcamp huist – laat weten vandaag te beginnen met een ingrijpende verbouwing. Er worden drie nieuwe verdiepingen (9000m2) van het oude IBM-pand aan de Johan Huizingalaan opgeleverd, waarmee ruimte wordt gecreëerd voor nog meer flexplekken, kantoren en congreszalen. Het totale vloeraanbod bedraagt dan 18.000 m2.

Foto boven: Joris van Laerhoven (l.) en Dave van der Pol.

 

 

Leave a Reply

*