TheNextWomen biedt ‘vrouwelijke’ startups een podium

TheNextWomen biedt ‘vrouwelijke’ startups een podium

This article will take you 2 minute(s) to read

De startup-wereld in Nederland wordt nog altijd gedomineerd door mannen. Dat is gek, want vrouwen zijn stiekem eigenlijk veel succesvollere founders. Voor de vierde keer op rij biedt TheNextWomen de meest innovatieve startups met een vrouwelijk tintje en van over de hele wereld het podium op de TheNextWomen Innovation Summit, om daar hun bedrijf tegenover een jury van deskundigen, investeerders, pers en adviseurs te pitchen.

TheNextWomen: invloedrijke vrouwelijke ondernemers

Simone Brummelhuis, founder TheNextWomen: “Ondanks het feit dat er zoveel startup-awards zijn, melden ieder jaar meer dan 150 vrouwelijke startup-founders zich aan voor onze Pitch Competition.
Ik ben trots dat zij inzien dat ons netwerk van de meest invloedrijke vrouwelijke ondernemers van Nederland hen kan helpen verder te groeien. En dat laten de succesverhalen van voorgaande winnaars als geen ander zien.”

Converteerbare lening

De meest innovatieve vrouwelijke startup-founder ontvangt onder meer een converteerbare lening van € 20.000 uit TheNextWomen CrowdFund en mentoring vanuit TheNextWomen Top100. Aanmelden voor TheNextWomen Pitch Competition kan tot 4 maart 2016. Na 18 maart 2016 zullen uit alle aanmeldingen 50 vrouwelijke ondernemers worden geselecteerd die doorgaan naar de tweede ronde. In deze fase krijgen zij begeleiding en workshops van succesvolle ondernemers uit het netwerk.

Finalistes op hoofdpodium

Op 23 mei 2016, tijdens TheNextWomen Innovation Summit, zullen uit negen halvefinalistes de drie meest veelbelovende startups worden geselecteerd. Deze drie finalistes mogen op het hoofdpodium hun startup voor het publiek van honderden vrouwelijke ondernemers en de investeerdersjury pitchen. Zowel de jurywinnaar als de winnaar van de publieksprijs ontvangt onder andere een converteerbare lening van € 20.000. De overige finalisten ontvangen een converteerbare lening van € 10.000.

Vrouwelijke starters en gevestigde rolmodel

TheNextWomen heeft als missie om een ecosysteem van vrouwelijke starters, gevestigde rolmodellen, deskundigen en investeerders te creëren. Het doel van Simone Brummelhuis c.s. is ‘om zowel wereldwijd als lokaal ambitieuze ondernemende vrouwen online en offline te adviseren, te inspireren en te verbinden’.

Have something to say?! Feel free to comment!