Nederlandse carpool startup Toogethr overgenomen door Calendar42

Nederlandse carpool startup Toogethr overgenomen door Calendar42

This article will take you 2 minute(s) to read

Goed nieuws voor de zelfbenoemde Airbnb-for-the-road Toogethr. Een maand nadat de stekker is getrokken uit de website/app waarmee carpoolen de stap van 1.0 naar 2.0 moest maken, is de website overgenomen door Calendar42. Welk bedrag met de overname is gemoeid, willen de startups niet openbaar maken.

Huidig aanbod

Met de overname van Toogethr wil Calendar42 haar diensten verder uitbreiden. Nu is het al mogelijk om door de online kalender van het bedrijf contact te hebben met andere deelnemers aan evenementen, op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen in de bijeenkomsten en automatisch te plannen hoe lang het duurt om van de ene afspraak naar de andere te komen.

Logische uitbreiding

Hoe Toogethr hier een toevoeging op wordt legt Calendar42 oprichter Michel Boerrigter uit: “Op dit moment is het al zo dat onze agenda automatisch reisadviezen geeft. Hierbij wordt al gekeken naar het profiel van de gebruiker, waar deze de voorkeur aan geeft. Met het toevoegen van carpoolen kunnen we de huidige mogelijkheden, openbaar vervoer en auto, uitbreiden.”

Geen verschil 

De gebruikers van de carpool app gaan volgens de nieuwe eigenaar ‘op een toename in het aantal gebruikers en het daaruit voortvloeiende ruimere aanbod na; op korte termijn niets merken van deze overname’. Het integreren in de huidige Calendar42 app is een lange termijnplan. Boerrigter: “Op de korte termijn laten we beide diensten draaien as is.”

Succes met Toogethr

Ondanks dat de aantallen gebruikers wel toenamen, bleek de bereidwilligheid om ook te betalen voor het product te laag. Zeker vanuit de kant van de bestuurders schreef volgens de site al eerder dat er geen boterham aan te verdienen viel. Toogethr oprichter Martin Voorzanger: “In die zin zijn we ook gelukkig met de overname, dat wij niet op deze manier door konden gaan was voor ons al langer bekend. We zijn er in ieder geval blij mee dat we de toekomst van Toogethr veilig hebben kunnen stellen.”

Volgende startup 

Voorzanger zelf is ondertussen al bezig met insitez.com, zijn volgende startup die het eenvoudiger en succesvoller moet maken om de mening van website-gebruikers te doorgronden. Na de overname van Toogethr is hij dan ook volledig uit the carpoolbedrijf gestapt.

Leave a Reply

*