Travel tech startup Tiqets haalt wederom funding op, ditmaal 1 miljoen dollar

Travel tech startup Tiqets haalt wederom funding op, ditmaal 1 miljoen dollar

This article will take you 2 minute(s) to read

In het kielzog van het fameuze Booking.com is in Nederland een ware travel tech industry ontstaan. Denk aan spelers zoals Roomlr, Olery, en niet te vergeten TravelBird, dat een megapot funding heeft opgehaald bij Rocket Internet en nu al 140 miljoen euro waard is. Ook de travel tech startup Tiqets van Luuc Elzinga doet letterlijk een duit in het zakje met een funding-ronde. Een nieuwe ronde, zogezegd.

Consortium investeerders

Een ‘consortium van investeerders’ stopt ditmaal een bedrag van 1 miljoen dollar in Tiqets, waarmee de Amsterdamse club hoopt in staat te zijn nog rapper wereldwijd te groeien. Dit komt bovenop een eerdere ronde van Investion. In december kondigde de startup aan 450.000 dollar te hebben opgehaald. De totale funding ligt dus nu op 1,45 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 1,26 miljoen euro.

Travel tech startup Tiqets

Om dit te voor elkaar te boksen gaat Tiqets met name investeren in productontwikkeling en (mobiele) technologie. De travel tech startup Tiqets is eind 2013 opgericht met als missie ‘om reizigers wereldwijd een fantastische reiservaring te bieden’. Tiqets.com maakt het voor reisorganisaties zoals vliegmaatschappijen, hotelketens en online reisbureaus via een API, co-branded website of widget-integratie mogelijk om hun klanten wereldwijd via verschillende ‘touchpoints’ tickets voor  tours, attracties, theatervoorstellingen, sportwedstrijden, concerten en musea aan te bieden. Ook kunnen internationale reizigers tickets direct via Tiqets.com bestellen.

tiqets

Exponentiële groei

Het afgelopen jaar heeft Tiqets naar eigen zeggen ‘op alle vlakken een exponentiële groei doorgemaakt’. Inmiddels werkt de startup samen met ruim 100 ticketpartners en met meer dan 40 nationale en internationale distributiepartners. Het eigen, direct aan consumenten-verkoopkanaal website, Tiqets.com, ging toen ook live met als resultaat een snelgroeiende groep wereldwijde klanten.

Team

Het team van Tiqets.com, onder leiding van Luuc Elzinga (CEO), Christiaan Solcer (Head of Marketing), Maarten Raaijmakers-De Booij (Head of Business Development) en ex-Glossybox Nederland CEO, Merle Deterink (Head of Customer Service & Communications), bestaat uit twintig man waaronder een product- en development-team van tien medewerkers. Dat team wordt geleid door Robert Westers.

Foto: Luuc Elzinga/Facebook

 

Leave a Reply

*