Wederom miljoeneninvestering voor reisstartup Travelbird

Wederom miljoeneninvestering voor reisstartup Travelbird

This article will take you 1 minute(s) to read

Wederom succes voor de Nederlandse traveltech wereld. Het succesverhaal van het Amsterdamse Travelbird lijkt niet te stoppen nu ze een nieuwe investering van 16,5 miljoen euro hebben binnen gehaald. Het is de derde keer dat Travelbird een grote investering binnenhaalt. De startup wordt inmiddels gewaardeerd op 156 miljoen euro.

Rocket Internet

De investering komt van het Duitse Rocket Internet dat eerder al een miljoeneninvestering deed. Rocket Internet heeft hiermee een aandeel van 23 procent in de Amsterdamse reisstartup. Travelbird bestaat inmiddels vijf jaar en heeft drie investeringsrondes doorlopen. De groei van de reissite lijkt niet te stuiten. Volgens NRC Q bedroeg de omzet in 2013 nog ‘maar’ 37 miljoen euro, inmiddels is dat gegroeid tot 95 miljoen euro per jaar. Travelbird heeft inmiddels meer dan 650 werknemers in dienst.

Pakketreizen

De reissite begon ooit met het aanbieden van hotels of stedentrips, maar biedt tegenwoordig zelf samengestelde pakketreizen aan. Per dag komen zes aanbiedingen online, meer niet. Met die formule stuurt Travelbird vanuit hun pand op de Keizersgracht zo’n 15.000 mensen per dag op vakantie.

Australië en iBeacons

De nieuwe investering wordt volgens Travelbird voornamelijk gebruikt om de technologie van de diensten te verbeteren. Zo willen ze naar een app toe die de reiziger gedurende de hele vakantie aan de hand neemt en voorziet van relevante informatie en belangrijke alerts, zoals wanneer er ingecheckt kan worden of waar de huurauto staat. Volgens NRC Q wil Travelbird ook meer doen met iBeacons en breidt de startup uit naar onder meer Australië, het eerste niet-Europese land.

Beursklaar

Na de derde investeringsronde en de omzetgroei overweegt Travelbird een beursgang. Volgens oprichter Symen Jansma in de Telegraaf is het bedrijf ‘beursklaar’, en zou het helpen om onafhankelijk van investeerders te worden, maar is nog niet duidelijk wanneer – en of – die stap gezet gaat worden.