Winnaars van Get in the Ring bekend, mogen pitchen in Londen.

Winnaars van Get in the Ring bekend, mogen pitchen in Londen.

This article will take you 1 minute(s) to read

Blue Battery, Laevo and NettCity hebben de Nederlandse ‘Get in the Ring‘ startup-competitie gewonnen. Zij zullen in de licht-, midden- en zwaargewicht klasse Nederland gaan vertegenwoordigen op de Europese Get in the Ring pitchcompetitie in Londen.

Verschillende klassen

Voor het eerst was er bij de Get in the Ring competitie een onderscheid gemaakt tussen drie gewichtsklasses. Startups met een waardering tot een miljoen euro werden ingedeeld in de lichtgewichtklasse, middengewicht startups hadden een waarde tot 10 miljoen en de zwaargewichten gingen daar overheen. In elke gewichtsklasse waren twee startups geselecteerd waardoor er in de finale nog zes ondernemers overbleven om in de ring tegen elkaar te pitchen. Winnaars werden door een vakjury, de Champions, aangewezen. Ben Verwaayen, Pieter Zwart, Corinne Heijn and Jan Kees de Jager waren de Champions van deze editie.

De winnaars

In de lichtgewicht-klasse ging Blue Battery met de prijs aan de haal. De startup bestaat uit studenten van de TU Delft en Universiteit Groningen die werken aan een manier om energie op te slaan in water en zout. In de middengewicht-klasse kon de vakjury niet beslissen en moest extra jurylid Jan Peter Balkenende de doorslag geven. Die koos voor het harnas van Laevo uit Delft, dat rugklachten voorkomt zonder aan bewegingsvrijheid in te boeten. Bij de zwaargewichten bleef Nettcity het langst overeind. Het concept van Boskoopse startup NettEnergy, om gft-afval om te zetten in bruikbare energie, werd met succes verdedigd door CEO Rob Vasbinder.

Op naar de werldwijde finale

De Get in the Ring finale werd op 19 november gehouden in de Rotterdam Science Tower en is vooraf gegaan door verschillende lokale evenementen. De competitie werd georganiseerd door het Erasmus Centre voor Entrepreneurship. De winnaars mogen Nederland op 16 januari hun startup pitchen voor een internationaal publiek van investeerders en fans op de West Europese finale in Londen. Het uiteindelijk doel is een pitch mogen doen voor het wereldwijde publiek tijdens de grote finale in Medellin, Colombia, in maart 2016.

Foto: Get in the Ring

Leave a Reply

*