Deze startups gaan volgens YES!Delft het verschil maken

Deze startups gaan volgens YES!Delft het verschil maken

This article will take you 2 minute(s) to read

Bij YES!Delft zijn deze week de eerste selectie startups van start gegaan in het nieuwe incubatieprogramma. Meer robots en minder luchtverontreiniging: deze startups gaan volgens YES!Delft hét verschil maken in de toekomst.

Ondersteuning YES!Delft

Het incubatieprogramma werkt al tien jaar om innovatieve ideeën en technologieën zo snel mogelijk naar de markt te brengen. Dat doen ze met een stevig netwerk, veel faciliteiten en ondersteuning van mentoren met betrekking tot risk assesments, mile stone planning en productontwikkeling. “Bij YES!Delft geloven we in het motto Grow or Go! Samen zorgen we dat je als ondernemer op alle fronten in de lead bent”, aldus Daan Domhof, Incubation & Growth Manager.

IMSystems

Een van de startups die meedoet aan het programma is IMSystems. Het bedrijf ziet een toekomst tegemoet waarin robots steeds vaker werk van mensen gaan overnemen. De eisen om zo’n toekomst te realiseren zijn hoog: machines moeten dezelfde fijne motoriek hebben als de mens, voldoende kracht hebben en nauwkeurig kunnen worden. IMSystems werkt aan lichtgewicht hardware waardoor de robots tot veertig procent sneller kunnen werken en ook meer kracht hebben.

IMsystems

We4Sea

Een andere naam uit de lijst is We4Sea – deze startup richt zich op de scheepvaartsector, die flink achterloopt op het gebied van verduurzaming. De startup ontwikkelt een data-gedreven softwareplatform zodat de scheepvaartindustrie minder brandstof verbruikt, kosten bespaart en hun co2-uitstoot vermindert. Over uitstoot gesproken: startup Quantified Air werkt aan een technologie die het eenvoudiger maakt om de aanwezigheid van schadelijke gassen en componenten in de lucht te meten, bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in kassen.

we4sea

“Dit zijn de leidende bedrijven van morgen: allemaal hebben ze de potentie om groot te worden binnen hun eigen industrie”, aldus Domhof. “YES!Delft gaat er alles aan doen om die groei op een snelle, duurzame manier te faciliteren.”

Voor de rest van de startups, zie persbericht.

Leave a Reply

*