Zo kreeg Blendle 100.000 gebruikers (en PayPal)

Zo kreeg Blendle 100.000 gebruikers (en PayPal)

This article will take you 2 minute(s) to read

Vandaag is een bijzondere dag voor Blendle, aldus Alexander Klöpping, co-founder van de iTunes voor de Nederlandse journalistiek. In een mailtje aan hun klanten en op hun blog maakten zij vandaag bekend dat zij hun 100.000ste Blendle-gebruiker hebben binnengehaald. “Vinden we ontzettend stoer, want dat is heel veel voor een Nederlandse startup”, aldus Klöpping.

PayPal en Blendle

Om dat te vieren, mag Blendle van PayPal 15.000 euro weggeven. In typische Blendle-bewoordingen: ‘Supersympathiek van ze’. Elk artikel dat tot morgenmiddag 12.00 uur wordt gekocht is een lot in de “BLENDLE LOTERIJ.” Onder alle loten wordt 25 keer 100 euro Blendle-tegoed verloot. Dus, volgens Klöpping, hoe meer je leest, hoe meer kans. Daarnaast krijgt iedereen die met PayPal opwaardeert er 2,50 euro gratis bij.

marten

Marten Blankesteijn, bedenker van het concept en oprichter van Blendle, reageert met trots.

Hoe voel je je nu (wat gaat er door je heen?)

“Gewoon heel erg blij, we hebben tot de dag van lancering gedacht: we vinden Blendle zelf heel tof om te gebruiken, maar hoeveel anderen zullen het boeiend vinden? 100, 1.000, 10.000? Dat het er na vier maanden al 100.000 zijn is geweldig, beter dan het beste schema dat we hadden gemaakt.”

Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Ik denk drie dingen. Ten eerste het feit dat we alle belangrijke uitgevers mee hebben gekregen, want zonder hen zou Blendle nogal saai zijn. Dat heeft ook jaren geduurd, want voor uitgevers is het een lastig vraagstuk. Nederlandse uitgevers verdienen wat mij betreft heel veel credits dat ze ons de kans gegeven hebben. Ten tweede denk ik dat Blendle heel intuïtief en fijn werkt, en dat we alle mogelijke drempels hebben weggehaald, bijvoorbeeld door onze niet-goed-geld-terug-garantie. En ten derde zijn we best goed in marketing, zonder er een euro aan uit te geven hebben we behoorlijk wat aandacht gehad.”

Hoe krijg je zo’n deal voor elkaar als met PayPal?

“Dat verschilt per deal. In dit geval kwam PayPal vlak voor onze lancering naar ons toe omdat ze een win-win-scenario hadden bedacht. Die actie was inderdaad voor ons allebei een groot succes, en daarom hebben we nu samen een vervolgactie bedacht.”

Mijlpalen

Blendle heeft naast de 100.000 gebruikers nog een aantal mijlpalen behaald. Zo hebben ze intussen meer dan 50 titels in de kiosk.  Van het Belgische Humo tot het prestigieuze The Economist, van Filosofie Magazine tot Opzij. Daarnaast is de timeline verbeterd, waardoor niet telkens dezelfde mensen en artikelen voorbijkomen. Ook is er een Blendle Android-app. Een iPhone-app volgt snel, aldus de oprichters.

Have something to say?! Feel free to comment!