Coders opgelet: oefen met Node.js en win toffe prijzen

Coders opgelet: oefen met Node.js en win toffe prijzen

This article will take you 3 minute(s) to read

Een uurtje per week een uitdagende opdracht uitvoeren, nieuwe skills leren en nog kans maken op toffe prijzen ook. Met de Bluemix & Node.js Battle van CoderPower kunnen programmeurs het nuttige met het aangename verenigingen. Door een aantal kleine, online opdrachten zo snel en goed mogelijk uit te voeren scoor je punten die aan het eind van de rit prijzen kunnen betekenen.

CoderPower met IBM’s Bluemix en Node.js

Het online platform CoderPower biedt een populaire vorm van microlearning. Op de website komen ruim 200.000 programmeurs uit 60 verschillende landen samen om aan de hand van kleine, uitdagende opdrachten hun kennis bij te houden of uit te breiden. Er is voor ieder wat wils, met challenges in Javascript, Node.js of Angular maar ook C++, Java, Python en Ruby. Voor de komende weken is het platform de samenwerking aangegaan met IBM, dat het Bluemix cloudplatform beschikbaar stelt voor iedereen die maar wil. Geavanceerde Bluemix-technologie geeft bedrijven over de hele wereld een flexibele en betrouwbare manier om hun gegevens te koppelen aan de cloud. Voor deze wedstrijd worden jouw Node.js vaardigheden op de proef gesteld.

Hoe werkt het?

Na het inschrijven op de website de Bluemix & Node.js Battle kun je eerst een paar tutorials doorlopen. Die helpen je op weg met het werken met de IBM’s Bluemix technologie. Van het initialiseren van de cloud SDK tot het ophalen van de beschikbare data. Zodra je er klaar voor bent kun je je richten op de zes coding challenges. Na het voltooien van een challenge, wordt de volgende unlocked. Meedoen kan nog tot 2 maart.

Praktische toepassingen van Bluemix

De opdrachten die je moet uitvoeren zijn realistische, praktische scenario’s die gebruik maken van de Bluemix SDK en Node.js. Zo sla je in de ‘On The Road’ challenge bijvoorbeeld een lijst van lifters op die op bestemming aankomen, met gebruik van Bluemix data storage. En in ‘Cash Flow’ moet je code schrijven voor een pinautomaat zodat die, op basis van beschikbaarheid, altijd de optimale biljetgroottes uitgeeft. Voor elke opdracht heb je een uur de tijd.

Programmeren: hoe sneller hoe beter

Punten verdien je door de opdracht goed uit te voeren. Hoe sneller jij een juiste oplossing gecreëerd hebt, hoe meer punten je verdient. Hoe meer punten je hebt, hoe meer kans je maakt op de prijzen. De wedstrijd is al halverwege, maar laat je niet afschrikken door de huidige ranglijst. Met nog twee weken te gaan kun je nog gerust instappen en met jouw coding skills de boel even goed opschudden.

Win €500 of een van de zes SmartPlanes

Door mee te doen met de challenges kun je niet alleen je Node.js vaardigheden bijslijpen via CoderPower en kennis maken met het Bluemix platform. Je kunt ook mooie prijzen winnen. Per challenge ligt er voor de winnaar een met de smartphone bestuurbaar vliegtuig klaar . En wie aan het aan eind van de rit het meeste punten heeft binnengehaald met alle opdrachten, krijgt €500 euro, cash in ‘t handje. Inschrijven en meedoen kan nog steeds op de website van Coderpower.

Have something to say?! Feel free to comment!