Front-end developers verzamelen zich op Front in Amsterdam [met korting]

Front-end developers verzamelen zich op Front in Amsterdam [met korting]

This article will take you 2 minute(s) to read

CSS3, HTML5 en Javascript zijn op 28 augustus de voertalen in Amsterdam. Dan vindt Front in Amsterdam plaats, een congres speciaal voor front-end webdevelopers, of mensen die geïnteresseerd zijn in de wereld van front-end webdevelopement. Los van lezingen en lightning talks van toonaangevende ontwikkelaars is er de mogelijkheid kennis te delen of te netwerken. Er zijn nog kaartjes en beter nog: lezers van Silicon Canals krijgen hier korting.

Toonaangevende sprekers

Op de planning staan elf lezingen van gerenommeerde sprekers uit het binnen en buitenland. Zoe Gillenwater is momenteel designer bij Booking.com en heeft een serie boeken geschreven over verschillnde aspecten van CSS. Wereldberoemde typedesigner Lucas de Groot houdt een presentatie en Javascript engineer van Ziggo, Dennis Radin, spreekt over HTML en CSS rendering. Tobias Baldauf van Akamai vertelt over het optimaliseren van images voor het web en Matt MacPherson van Mozilla doet uit de doeken hoe de community kan helpen bij front-end projecten. Verder zijn er presentaties over javascript in het jaar 2030 en de webversie van de originele Nintendo. Nieuwe technieken en vertrouwde best practices komen aan bod en tussendoor is er ruimte om bij te praten.

Bezoekers uit heel Europa

Het front-end web developement congres verwacht niet alleen uit Nederland, maar uit heel Europa te ontvangen. Op die manier kan kennis ook buiten de landsgrenzen gedeeld worden. Verder biedt Front in Amsterdam mogelijkheden het netwerk uit te breiden met mensen uit de industrie in binnen- en buitenland. Ook geeft het Amsterdamse en Nederlandse front-end developers de mogelijkheid hun ervaringen en kennis te delen met collega’s uit andere delen van Europa.

Hartje Amsterdam

Front in Amsterdam wordt georganiseerd door een gelijknamige non-profit organisatie bestaande uit een groep front-end enthousiastelingen uit de hele wereld. Samen hebben ze als doel gesteld om het gebruik van front-end technologieën als HTML5, CSS3, Javascript en UX Design te promoten. Het eendaagse congres wordt gehouden in hartje Amsterdam, in het stijlvolle Tobacco theater aan de Nes. Daar gaan de deuren om 8.30 uur open, waarna je pas aan het eind van de werkdag weer buiten staat.

10% korting op Front in Amsterdam

Tickets voor Front in Amsterdam kosten €199, maar lezers van SiliconCanals krijgen korting. Geef bij het aanmelden de code SILICONFIA op of bestel kaarten via deze link en je ontvangt 10% korting op de toegangsprijs. Je betaalt dan nog maar €179. Daarvoor ben je de hele dag onder de pannen en wordt alles verzorgd. Ontbijt, koffie, lunch zijn er bij inbegrepen, en na de lezingen kun je nog een goede twee uur napraten tijdens de aansluitende – en bij de prijs inbegrepen- netwerkborrel in het centrum van Amsterdam.

Leave a Reply

*