Oprichters Treatwell stappen uit, gaan iets nieuws doen

Oprichters Treatwell stappen uit, gaan iets nieuws doen

This article will take you 2 minute(s) to read

De Nederlands-Britse scale-up Treatwell, een online boekingsplatform voor beauty, hair en wellness in Europa, kondigde gisteren het vertrek aan van de oprichters van Treatwell in de Benelux. Als team gaan ze ‘nieuwe initiatieven’ ontplooien. Deze stap is ‘een logische keuze die is voortgekomen uit een eerdere uitbreiding van de groep’, Treatwell.com, voorheen Wahanda. Daarvoor heeft de groep vijf overnames gerealiseerd, waaronder de overname van het Nederlands Treatwell voor € 34 miljoen in juni 2015.

Terugtreden

Laurens Groenendijk treedt terug als Country Manager Benelux, Erik Wienk als MD Developed Markets, Jan-Willem van Boeckel als Director Brand Marketing, Martijn Rozendaal als HR, Legal & Facility en Maarten Engelen als engineering Manager- Marketplace. Wienk blijft Treatwell adviseren op geselecteerde gezamenlijke projecten. Zij speelden een rol in de succesvolle integratie van hun bedrijf met de toenmalige Wahanda groep, de naam van het platform in de UK, die het merk na een gezamenlijke rebrand in januari 2016 veranderde naar Treatwell.

Voorheen TravelBird

Joos Valster, de voormalige Country Manager van het online boekingsplatform voor reizen, TravelBird, is benoemd tot de nieuwe Country Manager voor Treatwell in de Benelux. Valster zal nauw samenwerken met het centrale team van de organisatie met haar hoofdkantoor in Londen, waar ze continue bezig zijn met het versterken van de Europese positie. “Dit was een gezamenlijke beslissing die we hebben genomen vanuit de beste belangen voor de organisatie,” zei Lopo Champalimaud, CEO en oprichter van Wahanda, dat begin dit jaar is gerebrand naar Treatwell.

Geweldig werk

Lopo: “Laurens en de rest van het team hebben geweldig werk verricht en ons geholpen te komen waar we nu staan. Zij brachten passie en een schat aan gezamenlijke know-how in het bouwen van de onderneming in de beginfase. De organisatie is tijdens deze periode exponentieel gegroeid van een bedrijf welke alleen actief was in het VK tot een organisatie die uitgegroeid is met een leidende positie in elke grote Europese markt.”

Grote ambities

Treatwell blijft grote ambities houden, aldus Lopo. “Ons doel is om in omvang te verdubbelen de komende vijf jaar en te bouwen aan een wereldwijd merk, en wij geloven dit te bereiken door voordeel te halen uit een centrale locatie.”

Founding team

Wat het founding team van Treatwell  nu gaat doen, is niet bekendgemaakt. Groenendijk is een bekende serial entrepreneur en angel investor, volgens zijn LinkedIn is hij nog actief met de startups Syndy, Hyngr, Fleet Logistics, Tradono, Fixico, Crowdyhouse en Zoef.com. Van Boeckel: “We willen wel iets samen gaan doen, zoals persoonlijk als qua competenties hebben we een bepaalde magie samen. Zouden dus wel gek zijn als we het niet nog eens zouden doen. We zijn eigenlijk een soort familiebedrijf geworden.”