VEECEE wil dé community voor jeugdige Europese VC’s zijn

VEECEE wil dé community voor jeugdige Europese VC’s zijn

This article will take you 2 minute(s) to read

VEECEE, de community voor young professionals in de Europese venture capital, trapte afgelopen week af met een goedbezocht event in Amsterdam. We spraken mede-oprichter Pieter Welten (Prime Ventures) over dit initiatief en het belang van het aanhalen van banden tussen de sector in Europa.

Een on- en offline community

VEECEE is een community voor Europese VC’s die probeert de banden binnen de sector aan te halen. Op de site kun je artikelen vinden over onderwerpen die VC’s bezighouden. Daarnaast organiseert VEECEE elk kwartaal een netwerkevent voor professionals werkzaam in de sector.

Kick-off event

Afgelopen donderdag organiseerde VEECEE hun eerste en goedbezocht netwerkevent. Meer dan 50 professionals van Nederlandse VC’s kwamen naar Amsterdam om elkaar beter te leren kennen. Symen Jansma (CEO Travelbird) was de gastspreker en de eerste reacties van de bezoekers waren erg positief.

Groei van Europese VC’s

Volgens Welten is er de laatste tijd een sterke toestroom van vers kapitaal in de sector. Corporates zetten venture-takken op, het aantal accelerators groeit en er zijn steeds meer ex-ondernemers en zakenmensen die kleine fondsen opzetten. Ook institutionele beleggers weten VC’s steeds vaker te vinden omdat ze behoefte hebben aan een betere risicospreiding binnen hun eigen portfolio’s. Er is dus een toename van durfkapitaal en het aantal VC fondsen.

Behoefte aan sterkere banden

VEECEE speelt in op deze trend door, juist nu dat de sector groeit, een community te bouwen waar de banden aangehaald kunnen worden.  Zo verstrekt deze community de impact van de fondsen doordat men  beter op de hoogte is van elkaars portfolio. Hierdoor zullen VC’s waarschijnlijk eerder meedoen met investeringsrondes van startups uit de portfolio van andere fondsen.

Corporate Nederland doet graag mee

Het eerste netwerkevent werd gesponsord door ABN AMRO, PwC en Houthoff Buruma. Zij blijven uiteraard graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Europese startupscene. Daarnaast zullen contacten uit de community waarschijnlijk tot nieuwe klanten leiden voor deze spelers.

Leave a Reply

*