W00T! Silicon Canals covert Web Summit in samenwerking met TRUE

W00T! Silicon Canals covert Web Summit in samenwerking met TRUE

This article will take you 2 minute(s) to read

Iedereen die in internet technologie werkt weet het – volgende week gaat de Web Summit van start in Dublin. Met 20.000 verkochte kaarten is de vier jaar oude Summit een van de grootste techconferenties ter wereld en draagt het bij aan de reputatie van Dublin als techhub. De sprekers komen van alle uithoeken in de sector, met een oververtegenwoordiging van grote namen. Van Werner Vogels van Amazon, Brendan Iribe van Oculus en David Karpe van Tumblr tot Eva Longoria, Lily Cole en Tony Hawk – de hoeveelheid interessante sprekers doet mijn hoofd al bij voorbaat duizelen.

Nederlandse startupscene op Web Summit

Nu is natuurlijk ook de Nederlandse startupscene in volle glorie aanwezig. Meer dan 60 startups van Hollandse bodem hebben een stand weten te veroveren en vier daarvan hebben zich zelfs weten te kwalificeren voor het PITCH-programma. In dit programma zullen 200 startups hun pitch-kunde aan elkaar meten gedurende de drie dagen van het congress. Wat valt er te winnen? Geld, een trip naar het hoofdkantoor van Coca-Cola in Atlanta en meer – genoeg reden om ze aan te moedigen dus.

Wat kunnen jullie verwachten van Silicon Canals?

Wij laten deze kans om even goed rond te neuzen tussen allerlei startups niet varen. Dankzij onze samenwerking met TRUE zal ik gedurende de 3 dagen van het congres live-bloggen over de Summit. Deze stream is speciaal gewijd aan de Summit. Jullie kunnen dus blogs verwachten, en een boel. Vooral over de Nederlandse startups natuurlijk. Die vinden wij uiteindelijk het leukst. Over wie ze zijn, wat ze doen en waar ze tegenaan lopen. Over technische problemen en menselijke problemen. Over wat ze willen bereiken en hoe ze dat aanpakken.

Specifieke problemen van startups

TRUE zal dan ervaringen delen en advies geven over de specifieke problemen die de startups tegen zijn gekomen of tegen kunnen komen. Als managed hostingprovider die organisaties – en juist startups – helpt hun digitale operaties zo neer te zetten dat ze niets in flexibiliteit inleveren weten ze waar de valkuilen zitten. TRUE heeft mensen- en computerbreinen gewijd aan het zo soepel mogelijk verlopen van de technische dingen. Essentieel voor startups, aangezien technologie een steeds missiekritischere rol speelt anno 2014. Zij zullen dan ook ervaringen delen en advies geven over de specifieke problemen die de startups tegen zijn gekomen of tegen kunnen komen.

En wie ben ik? Ik ben voor dit congres een Editor-at-Large, normaal een Wandering Writer of Copy and Stuff.  Adine.  Aangenaam. En ik heb er ontzettend veel zin in.

Have something to say?! Feel free to comment!